Avslører Klopps suksessoppskrift

En av Jürgen Klopps mest betrodde elever i tysk fotball sammenligner Liverpool-managerens spillere med pirajaer.

Se Liverpool mot Bournemouth på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag 18.30.

Se hvordan Liverpool tok seg videre i Mesterligaen i Sportsnyhetene øverst!

Jürgen Klopp vil for alltid være i hjertene til Dortmunds tilhengere etter å ha ført den tyske storklubben til Bundesliga-tittel i både 2011 og 2012. Denne sesongen ligger laget på tredjeplass med 21 poeng opp til seriemester Bayern München.

Få kjenner den nåværende Liverpool-manageren bedre enn Neven Subotic, som en viktig spiller i forsvaret under Klopps ledelse. Treneren tok med seg den serbiske midtstopperen fra Mainz i 2008.

Klopp har denne sesongen styrt sin nåværende klubb Liverpool til semifinale i Mesterligaen. Anfield-klubben ligger også an til å ende blant de fire beste i Premier League.

Til Bild avslører Subotic, som nå spiller i franske Saint-Étienne, noe av suksessformelen til Klopp i Dortmund.

– Vi spillerne hadde allerede en spesiell mentalitet. Hadde vi ikke hatt det, så hadde vi ikke passet sammen med treneren. Jürgen Klopp var ikke ute etter gamblere, han ville ha hardtarbeidende spillere. Vårt motto var: Forsvar først, så skap magi. Kampånden var det som fikk deg inn på laget. Ville du ikke kjempe, så hadde du ingen sjanse. Alle følte det var noe spesielt å spille for Borussia Dortmund, sier Neven Subotic til den tyske avisen.

29-åringen mener Klopps Dortmund startet kamper med et mentalt overtak.

– Hvis det hadde blitt kastet et stykke kjøtt foran oss, ville vi alle angrepet det som om vi hadde vært pirajaer. Da vi var i spillertunnelen før kamp, hadde vi allerede 2-0 i hodene våre. Vi var så tente før kamp.

Subotic var også en del av Dortmund-laget som nådde Mesterliga-finalen i 2013. Erkerivalen Bayern München trakk det lengste strået og vant 2-1.

– Våre serietitler i 2011 og 2012 var bygget på et solid fundament. Vi var et lag som hadde jobbet sammen siden 2008 med en trener og en plan vi trodde på, sier seberen.