Kane anker avgjørelsen – men folket tror ikke på ham

Harry Kane og Tottenham har tatt saken videre for at spissen skal få kreditert målet mot Stoke. Nå latterliggjøres han på sosiale medier.

Tottenham vant 2-1 mot Stoke etter det som enten var en Christian Eriksen eller Harry Kane-scoring.

Hvem bør få målet? Se målet fra alle vinkler i videovinduet øverst, og døm selv!

Christian Eriksen svingte inn et frispark. Det så ut til å ha gått gjennom hele feltet og i mål, men Kane mente han var borti ballen.

Stjernespissen reiste armen i været, og lagkameratene – inkludert Eriksen – gratulerte ham med scoring.

Premier League konkluderte imidlertid med at det var dansken som hadde scoret.

Harry Kane har hele tiden vært klar på at han faktisk var borti ballen. Han mener at han touchet den med skulderen før den gikk inn.

– Jeg sverger på min datters liv at jeg var borti ballen, men det er ingenting jeg kan gjøre, sa Kane i en video på sosiale medier søndag.

Klubben anker

Nå har imidlertid klubben besluttet å anke Premier Leagues avgjørelse inn til et såkalt «Dubious Goals Panel», et panel som avgjør offisiell målscorer i saker hvor det er tvil om hvem som bør få scoringen tilkjent. Det melder Sky Sports.

Som oftest tar dette panelet kun stilling til saker hvor det er tvil om hvorvidt mål skal regnes som selvmål eller ikke. Det er derfor svært uvanlig at klubber selv anker inn avgjørelser.

Folket latterliggjør Kane

Harry Kane har høstet støtte fra blant andre engelske toppspisser som Gary Lineker og Alan Shearer, men han sliter med å bli trodd av folket.

Sky Sports kjørte mandag kveld en avstemming på Twitter. Hele 70 621 stemmer ble telt og 71 prosent mente at Kane ikke var borti ballen og at målet burde gå til Christian Eriksen.

Nå sitter vitsene løst på sosiale medier:

– Etter ni lange måneder har vi endelig født et barn. Men Harry Kane hevder det er hans, skriver en bruker.

– Harry Kane hevder han vet hva som skjedde med Jimmy Hoffa, skriver en annen.

En bruker har også lagt ut video av Eriksens vakre langskudd mot Chelsea forrige sesong:

– Hvem husker denne nydelige scoringen av Harry Kane? spør han.

– Kane er en troverdig fyr

Jesper Mathisen var gjest på Premier Leaks og fikk se målet i alle vinkler. Han mener på sin side at Harry Kane kan ha en god sak.

– Når han sier det selv, så tror jeg på det. Kane er en ærlig fyr. Det finnes nok en del spisser opp gjennom som har løyet til seg mål, men han har mye troverdighet, sier TV 2s fotballekspert.

Christian Eriksen har også uttalt at han tror på Kane.

– Jeg tar assisten, sa dansken i et videointervju med Tottenhams pressesjef.

Harry Kane kan måtte trenge målet hvis han skal bli toppscorer i Premier League for tredje sesong på rad. Han har foreløpig 24 scoringer, det er fem færre enn Liverpools Mohamed Salah.

Se videoen øverst i saken, og døm selv!