TAR OVER: Eirik Myhr Nossum trer inn i Tor-Arne Hetlands rolle.
TAR OVER: Eirik Myhr Nossum trer inn i Tor-Arne Hetlands rolle. Foto: NTB Scanpix

Hetland får ikke fortsette som landslagstrener – dette er hans erstatter

Petter Northugs tidligere trener, Eirik Myhr Nossum, blir ny trener for allround-landslaget i langrenn. Dette får TV 2 bekreftet.

Tor Arne Hetland må gi seg som landslagstrener etter sterk misnøye fra løperne, til tross for gode resultater i vinter.

Etter det TV 2 får bekreftet handler kritikken mot Hetland mye om hans væremåte.

Løperne skal lenge ha reagert på hans lederstil, og mener Hetland har vært dårlig til å snakke med dem.

Hetland, som selv har både VM- og OL-gull, vet hva som kreves for å lykkes. Derimot mener de aktive at Hetland er for svart-hvitt og lite nyansert i sitt syn på hva som må til.

Gnisninger utviklet seg til misnøye

Kilder forteller til TV 2 at forholdet mellom trener og løpere begynte med gnisninger, som senere utviklet seg til misnøye. Trener og løpere har forsøkt å løse problemet med ulike tiltak, uten at det har ført til noe fruktbart.

Forholdet har snarere forverret seg.

– Det er umulig å fortsette med han som sjef, sier en kilde til TV 2.

Langrennsledelsen har tatt dette på alvor, men det er uaktuelt for dem å gi Hetland sparken. Han får, slik TV 2 får skissert, en annen rolle. Høyst sannsynlig blir Hetland en slags landslagskoordinator. Her skal Hetland få brukt sin styrke med planlegging og logistikk.

Nossum tar over

Eirik Myhr Nossum er i dag assistenttrener, og skal allerede ha blitt spurt om han kan tenke seg å overta. Det har han sagt seg villig til.

Den kommende landslagstreneren kommer fra Trøndelag, er 31 år og er utdannet ved Norges Idrettshøyskole. Han er mest kjent som trener for Petter Northug jr. i flere sesonger. Myhr Nossum jobbet som trener i Lyn fram til 2016, da han gikk inn i sin nåværende rolle.

Hetland har ikke besvart TV 2s henvendelser, mens sportssjef Vidar Løfshus svarer slik:

«Vi jobber for full maskin med trenerkabalen og oppsummering av evalueringer. Vi trenger april, samt litt av mai, for å finne gode og riktige løsninger både på kort og lang sikt. Vi har nå lagt bak oss en krevende fireårssyklus mot PyeongChang, og behøver litt tid for en god organisering mot Seefeld og Beijing», skriver Løfshus i en SMS til TV 2.