– Rytterne visste at Michael hadde falt stygt, men ikke at det var så alvorlig. Vi sa ikke noe om det

Lagkameratene fikk ikke beskjed om at Michael Goolaerts (23) kjempet for livet mens Paris-Roubaix pågikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se TV 2s sykkeleksperter snakke om det tragiske dødsfallet i videovinduet!

Sykkelsporten er i sorg etter at den belgiske 23-åringen Michael Goolaerts døde på sykehuset i Lille etter en velt med 150 kilometer igjen til mål i Paris-Roubaix.

Mens Goolaerts kjempet for livet, spurtet Peter Sagan inn til seier for første gang i klassikeren etter en intens avslutning.

Lagleder Michiel Elijzen bekrefter ifølge Het Nieuwsblad at rytterne ikke ble informert om Goolaerts' kritiske tilstand. Michael Goolaerts var med som hjelperytter for kaptein Wout van Aert.

– Rytterne visste at Michael hadde falt stygt, men ikke at det var så alvorlig. Vi sa ikke noe om det. Det gjør hele denne dagen så bisarr, sier Elijzen, som selv var på ulykkesstedet.

– Jeg var raskt hos Michael etter velten. Det samme var legene. Det så alvorlig ut med en gang, men legene gjorde en god jobb. De gjorde hjerte- og lungeredning da jeg kom, før han ble fløyet til et sykehus i Lille, sa han.

Vérandas Willems–Crelan informerte i pressemeldingen søndag kveld at de ikke kommer med flere uttalelser om dødsfallet, for å gi Goolaerts' nærmeste muligheten til å håndtere tapet i fred.

– Det blir mange spekulasjoner, og jeg tror ikke folk vet. Ifølge spesialistene som har sett TV-bildene ser det ut til at han har fått et hjerteinfarkt mens han satt på sykkelen, og rett og slett veltet. Det ble satt i gang hjertekompresjoner og han ble tatt til sykehus i helikopter, men livet sto ikke til å redde, sier TV 2s ekspert Dag Otto Lauritzen.

Thor Hushovd kan fortelle om et preget miljø etter det tragiske dødsfallet.

– Det er trykkende stemning. Sånn skal ikke skje. Det er en ung, frisk gutt på 23 år. Det er en forferdelig trist dag for sykkelsporten. Verst er det for de nærmeste og familien, sier TV 2s sykkelekspert.

Vérandas Willems–Crelan skal etter planen sykle Brabantse Pijl onsdag.