– Tullingen på Danmark slo meg i trynet to ganger

Norge og Espen Lie Hansen fikk på trynet både billedlig og på ekte i tapet for Danmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge var ikke i nærheten mot Danmark i Gjensidige cups siste kamp i Sotra Arena. Håndballgutta hang ikke sammen som lag og tapte 23-33.

Etter kampen var Espen Lie Hansen irritert på Danmarks Alexander Lynggaard.

– Den tullingen slår meg i trynet to ganger. Da blir man irritert, sa han til TV 2 etter kampen.

Se det hele øverst

Landslagssjef Christian Berge sa at han var langt fra fornøyd med tapet, men mente de to første kampene i Gjensidige cup var bra.

– Men vi mangler stabilitet i spillet vårt, det er tydelig.

Danskene lekte

Christian Berges mannskap var fire mål bak til pause, men i annen omgang tok Danmark helt over showet og lekte med de norske vertene. Til slutt vant de med ti måls margin.

Defensivt lakk det bakover. I en periode etter sidebytte rykket danskene ytterligere unna med seks mål før Norge igjen fikk nettsus. Det norske angrepsspillet fløt ikke i det hele tatt.

I Sotra Arena fikk Norge en elendig start på Golden League-turneringens siste kamp. Allerede etter åtte minutter fant Berge det nødvendig å ta timeout på stillingen 2-6.

Redusert

Norge, som også søndag manglet flere sentrale spillere, var på hæla gjennom hele første omgang. Etter 25 minutter hadde Torbjørn Bergerud allerede plukket ut hele 16 baller fra eget mål.

Harald Reinkind rakk å feie inn en redusering til 13-17 før pausesignalet lød. Med den suseren holdt tysklandsproffen liv i troen på et comeback i annen omgang.

Norge scoret det første målet da lagene entret banen igjen, men danskene skulle vise seg å være flere hakk bedre også i annen omgang. Berge tok en ny timeout på 17-25.

Som i 29-29-kampen mot Frankrike dagen før måtte det norske laget greie seg uten nøkkelspillere som Sander Sagosen, Gøran Johanessen, Christian O'Sullivan og Magnus Abelvik Rød. Alle var uaktuelle på grunn av skader.

VM?

Det hører med til historien at også Danmark var uten en rekke viktige profiler søndag. Blant dem var PSG-stjernen Mikkel Hansen.

Norge innledet Golden League-turneringen med 31-29-seier over Island torsdag.

I juni skal håndballgutta ut i et avgjørende dobbeltoppgjør i VM-kvalifiseringen. Sveits blir etter alle solemerker motstander der. Bosnia Hercegovina har en anke inne til behandling, men det er lite trolig at bosnierne får medhold.