Hadde ikke scoret i Premier League på et halvt år – ble den store Arsenal-helten

Forrige gang Danny Welbeck scoret i Premier League var 9. september. Mot Southampton scoret han to og hadde én målgivende.

Se høydepunktene fra thrilleren i vinduet øverst!

Arsenal – Southampton 3-2

Først slo den tidligere Manchester United-angriperen målgivende med hælen til Pierre-Emerick Aubameyangs scoring.

Så sørget han for Arsenal-ledelse med et langskudd som gikk via en motspiller, før han ble matchvinner ti minutter før slutt.

Alex Iwobi la inn i feltet, og Welbeck headet ballen i mål fra kloss hold på bakerste.

Men tomålsshowet har en bismak for den skadeforfulgte spissen: Like før 3-2-scoringen fikk han ballen på åpent mål, men satte ballen over fra tre meter. Dermed glapp hat trick-sjansene, men det preget ham ikke, mener han.

– Jeg er glad for assisten og målene. Jeg vet at dersom jeg får mulighetene, scorer jeg – utenom den jeg blåste over! Jeg tenkte at jeg kom til å få enda en mulighet, og klarte å beholde fokus, forklarer Welbeck til Sky Sports.

PS: Mens Premier League-tørken har vedvart, har Welbeck scoret to i Europaligaen, ett i FA-cupen og ett i ligacupen.

To utvisninger på overtid

Da et nedrykkstruet Southampton desperat jaget utligning, tok det av på Emirates – både Jack Stephens og Mohamed Elneny ble utvist i løpet av ett minutt.

Først ble Stephens utvist. Southampton-stopperen ble holdt igjen av Jack Wilshere, og svarte med en blanding av å dytte og slå tilbake – Stephens fikk rødt, og Wilshere fikk gult.

Deretter var det Elnenys tur til å spasere i garderoben. Egypteren dyttet litt i Cédric, og ble tildelt det røde kortet – noe som får TV 2s fotballeksperter til å reagere.

– Jeg synes det er en riktig avgjørelse å sende av Stephens. Du kan ikke gjøre det der på en fotballbane, selv om det Wilshere gjør er provoserende. Men at Elneny ble utvist, virker rart, sa Hangeland.

– Det der er ikke rødt kort. Det dyttes begge veier. Jeg synes det der er kjempestrengt, sa Simen Stamsø Møller om Elneny-utvisningen.

Historisk Aubameyang

Pierre-Emerick Aubameyang scoret Arsenals første. Dermed fortsetter eventyrstarten for gaboneren, som nå står med seks mål på sju kamper.

I tillegg har han notert seg for én målgivende pasning, som gjør Aubameyang historisk:

Ingen Arsenal-spillere i Premier League-æraen har før ham klart sju målpoeng på sine sju første kamper.

Og stjernespissens scoring kom på ekte goalgetter-vis: Han var først på en lekker Welbeck-flikk, og tuppet ballen i mål med knottene.

– Det er en ekstremt intelligent avslutning. Han er under stort press og pirker den under keeper. Aubameyang er målscorer, altså, roste TV 2s fotballekspert Brede Hangeland i pausen av kampen.

Southampton åpnet best

I forkant av oppgjøret hadde Mark Hughes etterlyst mer vilje fra Southampton-spillerne, og på Emirates forsvarte de seg med samtlige spillere bak ballen.

Samtidig var de hissige på å ta overgangene når mulighetene bød seg, og fikk nesten betalt før det var gått ti minutter.

James Ward-Prowse ble spilt fri i feltet, men avslutningen ble reddet på streken av en parat Hector Bellerín.

Minutter senere fikk bortelaget betalt. Høyrebacken Cédric Soares slo inn under hardt press. Innlegget så enkelt ut å avverge, men både Shkodran Mustafi og Petr Cech ble stående. Det utnyttet Shane Long, som tuppet ballen i mål foran nesen på Mustafi – til stor frustrasjon for både Cech og Arsenal-stopperen.

I pausen fikk Mustafi det glatte lag av Hangeland.

– Det verste er at Mustafi står og ser på Cech, og prøver å dele skyld når det er så åpenbart midtstopperen som skal inn og klarere der. Han står rett og slett og sover. Det er fryktelig forsvarsspill, sukket den tidligere Premier League-stopperen.

Arsenal snudde kampen før pause

Så våknet «The Gunners». Danny Welbeck ble funnet med en lobb inn i feltet, og den skadeforfulgte spissen hælflikket ballen videre. Der var selvfølgelig Pierre-Emerick Aubameyang, som med en lur avslutning overlistet Alex McCarthy.

Det var gabonerens sjette mål på sju ligakamper.

Ti minutter senere var det Welbecks tur til å være sist på ballen. Hurtigtoget ble spilt fri langs venstre, skar innover i banen og hamret til med høyrefoten. Ballen traff leggen til Maya Yoshida, satte keeper ut av spill og gikk i mål.

Superinnbytte av Hughes

Nedrykkstruede Southampton ga seg ikke. Etter pause kom Wesley Hoedt først på en corner, men igjen reddet en Arsenal-spiller på strek – denne gang Mohamed Elneny.

Men Mark Hughes hadde ett ess i ermet: Charlie Austin.

Manageren tok av Maya Yoshida, og satte inn målsniken. Bare ett minutt og 15 sekunder senere betalte det seg: Cédric driblet seg inn i feltet, og la perfekt inn til Austin som kunne tuppe ballen i et åpent bur fra kloss hold.

Så sluknet Welbeck Southampton-gnisten med sitt matchvinner-mål, før det virkelig skulle ta av på overtid med to utvisninger – både Stephens og Elneny ble sendt i garderoben.

Lagoppstillinger

Arsenal (4-2-3-1): Cech - Bellerín (Holding), Chambers, Mustafi, Kolasinac - Elneny, Xhaka - Nelson (Wilshere), Iwobi, Welbeck - Aubameyang (Lacazette).

Southampton (5-4-1): McCarthy - Cédric, Stephens, Yoshida (Austin), Hoedt, Bertrand - Tadic, Romeu, Højbjerg, Ward-Prowse - Long (Sims).