Kane gir seg ikke: – Det var mitt mål

Harry Kane feiret sin 25. ligascoring for sesongen. I ettertid ble scoringen tildelt Christian Eriksen, som ble dagens Tottenham-helt med to scoringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringen i vinduet øverst!

Stoke – Tottenham 1-2

Christian Eriksen, som scoret Spurs' første, svingte inn et frispark. Det så ut til å ha gått gjennom hele feltet og i mål, men Kane mente han var borti ballen.

Stjernespissen reiste armen i været, og lagkameratene – inkludert Eriksen – gratulerte ham med scoring.

Først ga Premier League scoringen til Eriksen, før de tok en nærmere titt på hvem som egentlig var målscorer. Der konkluderte de med at det var dansken som hadde scoret.

Kane står på sitt etter kampen, og blir trodd av tomålsscorer Eriksen.

– Det var mitt mål. Ballen gikk via skulderen min og inn, hevder Tottenham-spissen i et intervju med Sky Sports etter kampen.

– Han feiret som om det var hans scoring, så jeg får ta ham på ordet, sier Eriksen til den britiske kanalen.

Seieren sender Tottenham opp på like mange poeng som Liverpool, men de har én kamp til gode på Merseyside-klubben. Kriserammede Stoke har nå fire poeng opp til trygg grunn i Premier League med fem kamper igjen å spille.

Kjedelig første omgang

Kampens første sjanse gikk til hjemmelagets Mame Biram Diouf. Den tidligere Molde-spissen fikk et hardt innlegg av Erik Pieters, man ballen kom så fort på at han ikke fikk stokket beina ordentlig.

Avslutningen fra åtte meter gikk langt over mål.

Deretter var det bortelagets tur. Heung-Min Son ble spilt perfekt gjennom av Eriksen, og brukte den enorme farten sin til å parkere Stoke-forsvaret.

Avslutningen alene med keeper ble imidlertid stoppet på mesterlig vis av Jack Butland.

Utover i omgangen fortsatte Spurs å dominere banespillet, men kom seg aldri nærmere enn noen blokkerte Serge Aurier-innlegg fra god posisjon. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Eksploderte i andre omgang

Bortelaget føk ut av startblokkene etter pause. De fikk enorme rom å boltre seg i fremover, og utnyttet dem til det fulle da de vant ballen høyt.

Dele Alli ble spilt gjennom. Istedenfor å spille den tidlig til Kane, ventet han på andrebevegelsen. Der kom Eriksen stormende inn i feltet, og kunne nærmest løpe inn 1-0-ledelsen.

Det var Allis tiende målgivende og Eriksens niende scoring denne sesongen.

Gleden skulle imidlertid være kortvarig for Mauricio Pochettinos menn. Xherdan Shaqiri slo en gjennombruddsball, som Hugo Lloris kom ut for å avverge. Spurs-keeperen dundret den rett i hodet på Diouf, som fikk ballen med seg og satte den i et åpent bur – senegaleseren ble liggende nede i flere minutter, men kom seg opp igjen på beina.

Kane tok scoringen

Bare seks minutter senere tok Tottenham tilbake ledelsen. Christian Eriksen svingte inn et frispark i retning Harry Kane, og ballen spratt under en utspilt Butland og i mål.

I etterkant pekte Kane på seg selv og feiret som det var hans scoring. Premier League tildelte først scoringen til Christian Eriksen, tok så en nærmere titt, før de konkluderte med at det faktisk var danskens scoring.

Et desperat Stoke-lag ga imidlertid ikke opp kampen om kjærkomne poeng. Shaqiri fikk muligheten på frispark fra 17-18 meter, men et meget bra slått frispark gikk i tverrliggeren og ut igjen.

Lagoppstillinger

Stoke (4-4-1-1): Butland - Johnson (Crouch), Shawcross, Martins Indi, Pieters - Bauer (Zouma), Allen, Ndiaye, Sobhi (Campbell) - Shaqiri - Diouf.

Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Aurier, Sánchez, Vertonghen, Rose - Wanyama (Dier), Dembélé - Eriksen, Alli (Sissoko), Son (Lamela) - Kane.