Liverpools enestående derby-rekke fortsetter

Men et reservepreget Liverpool imponerte ingen i Merseyside-derbyet mot Everton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvor nær Everton var seieren i sammendraget av kampen i vinduet øverst!

Everton – Liverpool 0-0

Uavgjort på Goodison Park betyr at Liverpool står med 17 kamper på rad uten tap for byrivalen.

Det er den lengste rekken i klubbens historie, ifølge Opta.

Den imponerende rekken hang imidlertid i en tynn tråd. Everton kom til tre enorme muligheter de ti siste minuttene, men samtlige snek seg utenfor mål.

Jürgen Klopp sier seg fornøyd med 0-0 mot byrivalen.

– Absolutt. Vi kontrollerte kampen i 60 minutter, og så gikk ting litt over stokk og stein. I de øyeblikkene må vi kontrollere kampen, men det gjorde vi ikke. Mot slutten hadde de noen farlige innlegg, så resultatet er veldig greit for meg, sier Liverpool-manageren til Sky Sports.

Everton-back Seamus Coleman deler Klopps oppfatning av kampbildet.

– I første omgang kjørte de over oss, og vi klarte ikke helt å matche dem. Vi snakket om det i pausen. Med fansen i ryggen, trodde jeg vi skulle klare å ta seieren på slutten, sier iren, som selv var fryktelig nær å score, til BBC.

Ingen festkamp

Jürgen Klopp stilte med et svært reservepreget mannskap tre dager før returoppgjøret mot Manchester City.

Blant annet fikk Danny Ings sin første Premier League-start på 916 dager, Dominic Solanke startet på topp og Nathaniel Clyne fikk sesongens første kamp etter et langt skadeavbrekk.

Før de siste ti minuttene, var det ingen av lagene som imponerte de fremmøtte på Goodison Park.

– Det er ingen stor fotballkamp vi er vitne til nå. Det er lite angrepsspill å glede seg over, konstaterte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker like før Evertons sluttspurt.

Ett poeng gir Liverpool en luke på elleve poeng ned til femteplassen, men Chelsea har to kamper mindre spilt.

PS: Dette er det første Merseyside-derbyet i Premier League-historien uten et gult kort, ifølge Opta.

Enorm Solanke-sjanse

Tidlig i kampen kom Dominic Solanke, som fikk en sjelden start i Liverpools skadekrise, enorme sjanser til å score sitt første Premier League-mål.

Først headet han utenfor fra sju meter. Så fikk han plutselig ballen på femmeteren, men avslutningen fra den unge spissen gikk rett på Jordan Pickford.

Deretter var det Evertons tur. Yannick Bolasie driblet seg innover i banen, og dro til med høyresleggen fra 20 meter. Liverpools utskjelte keeper, Loris Karius, reddet mesterlig.

– Der forflytter den tyske keeperen seg imponerende raskt, sa Alsaker.

Everton ble slaktet

Den siste halvdelen av første omgang var tett og intens på Goodison Park, der ingen av lagene kom noe nærmere et åpningsmål enn langskudd som gikk langt over.

I pausen fikk Everton hard medfart av TV 2s fotballeksperter for en passiv tilnærming til kampen.

– Det er utrolig skuffende. De har et publikum som jubler for hvert innkast, men klarer ikke å ri på den bølgen. De har trukket seg altfor langt tilbake, sa Brede Hangeland.

– Everton har vist Liverpool altfor mye respekt. Det ser ut som de heller venter på en feil enn å prøve å fremprovosere dem, sa tidligere Premier League-spiller Ryan Mason, som gjester TV 2s studio denne helgen.

Rasende Rooney

Andre omgang fortsatte i samme spor – Liverpool hadde mye ball, mens Everton ikke var spesielt hissige på å ta overgangene.

Wayne Rooney, som var blant dem som fikk hardest kritikk for innsatsen i pausen, var tydelig rasende da han ble byttet ut til fordel for Idrissa Gueye bare ti minutter ut i omgangen.

Etter kampen forklarer Sam Allardyce hvorfor han tok veteranen av banen.

– Vi trengte friske bein på banen. Slik er spillet. Vi visste at Wayne kom til å bli skuffet når han ble byttet ut i et Merseyside-derby, men jeg tar avgjørelsene og jeg mener det var den rette avgjørelsen, sier Everton-manageren til Sky Sports.

Enorme Everton-sjanser

Etter vel en time satte Klopp innpå Oxlade-Chamberlain. Hurtigtoget markerte seg tidlig, men skuddet fra 20 meter strøk tverrliggeren og gikk over.

Det siste kvarteret etablerte Everton omsider et press mot Liverpools mål. De var fryktelig nær scoring da Leighton Baines la inn til Cenk Tosun, men innlegget ble akkurat for langt for tyrkeren som ville hatt åpent mål.

Tre minutter før full tid fant Everton Tosun igjen. Han headet tilbake i feltet, men også denne gangen ble ballen akkurat for lang til at Coleman kunne tuppe inn ledelsen på åpent mål. Bare minutter senere spratt ballen til Calvert-Lewin i feltet, men engelskmannen bommet totalt på ballen og sløste bort en enorm mulighet.

Lagoppstillinger

Everton (4-3-3): Pickford - Coleman, Jagielka, Keane, Baines - Rooney (Gueye), Schneiderlin, Davies (Baningime) - Walcott, Tosun, Bolasie (Calvert-Lewin).

Liverpool (4-3-3): Karius - Clyne, Lovren, van Dijk, Klavan - Wijnaldum, Henderson, Milner (Oxlade-Chamberlain) - Mané (Firmino), Ings (Alexander-Arnold), Solanke.