I NM: Petter Northug jr. fotografert under gårsdagens lagsprint.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I NM: Petter Northug jr. fotografert under gårsdagens lagsprint. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Northug nærmere retur på landslaget

Styret i Coop har nå godkjent sponsoravtalen med langrennslandslaget. De forhandler også om forlengelse av Petter Northugs personlige avtale. Det gjør det enklere for Northug å gå tilbake til landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommunikasjonsdirektør i Coop, Bjørn Takle Friis, bekrefter overfor TV 2 at sponsoravtalen med langrennslandslagene nå er godkjent, men han vil ikke si noe om innholdet i avtalen.

Etter det TV 2 erfarer gjelder sponsoravtalen frem til OL om fire år – med mulighet for forlengelse. Ingen vil si noe om hvor mye avtalen er verdt rent økonomisk.

For Petter Northug jr., som seriøst vurderer å gå tilbake på landslaget, er denne landslagsavtalen svært kjærkommen. Northugs manager, Are Sørum Langås, sier dette til TV 2:

– Coop som hovedsponsor for landslaget er supert, og er selvsagt en viktig brikke dersom Petter skulle velge en landslagsretur.

– På hvilken måte?

– Før vi snakker detaljer, må Petter selv finne ut hvordan han ønsker å satse fremover.

Petter Northug jr. har hatt Coop som sponsor siden han gikk ut av landslaget for snart fem år siden.

Med Coop som landslagssponsor, kan Northug jr. også fortsette med Coop som sin personlige sponsor. Uten Coop som landslagssponsor måtte Northug jr. ha brutt sin avtale med Coop ved et comeback på landslaget. Coop som landslagssponsor er dermed også lukrativt økonomisk for Petter Northug jr.

Forhandler om forlengelse

TV 2 vet at Coop og Team Northug er i forhandlinger om en forlengelse av hans personlige avtale med Coop.

– Jeg kan ikke si mer enn at vi i utgangspunktet er fornøyd med den sponsoravtalen vi har hatt med Petter ( Northug jr.), forteller Takle Friis i Coop. En avtale som for øvrig utløper i neste måned.

– Vi er veldig, veldig fornøyd med Coop, melder Are Sørum Langås.

I går bekreftet Petter Northug jr. til NRK at han er i kontakt med landslagsledelsen med tanke på fremtiden, som kan innebære at han igjen blir landslagsløper.

– Det kan ende i noe bra, det er iallfall blunkesmilefjes i tekstmeldingene og det er vel tegn på en slags flørt, sa Northug etter torsdagens lagsprint i NM.