Conor McGregor, her fra før kampen mot Floyd Mayweather i fjor, angrep en buss torsdag.
Conor McGregor, her fra før kampen mot Floyd Mayweather i fjor, angrep en buss torsdag. Foto: John Locher

Conor McGregor angrep buss med MMA-utøvere

Arrestordre utstedt på Conor McGregor etter at han angrep buss med utøvere før neste UFC-stevne i New York.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter et pressemøte med utøvere før UFC 223 i Barclays Center i New York torsdag, ble en buss med utøvere angrepet av MMA-superstjernen Conor McGregor (29) og hans følge.

Etterlyst

Det er utstedt arrestordre på UFC-stjernen, og politiet leter etter ham.

– Conor og rundt 20 andre stormet bygningen og kom seg ned til garasjen der utøverne var på vei inn i bussene. De angrep bussene ved å kaste søppelbøtter og andre ting mot dem, de knuste ett av vinduene og påførte Michael Chiesa stygge kuttskader. Han fikk kutt i hodet og i ansiktet, ifølge UFC-president Dana White.

Flyet hans nektes å ta av, og han vil ikke kunne forlate New York. White sier han tror McGregor vil melde seg om politiet ikke finner ham først.

– Forkastelig

– Alle er ganske rystet over at 30 bøller angriper utøvere som forbereder seg til kamp. Dette er den mest motbydelige hendelsen som noensinne har rammet selskapet.

White sier at denne «motbydelige og forkastelige» hendelsen endrer forholdet alle har til McGregor, inkludert ham selv.

– Han kommer til å bli så hinsides saksøkt. Dette var et veldig dårlig karrieresteg for ham, fortsetter en tydelig rystet UFC-president.

– Til og med politiet på stedet sa: «Og jeg som var fan av ham, ikke nå lenger.»

Utøverne i bussen skal etter planen i ringen natt til søndag norsk tid. Ifølge White er Chiesa sendt til sykehus for behandling.

Bakgrunnen for opptrinnet er ukjent, men i går annonserte UFC-sjefen at McGregor mister lettvekt-tittelen sin. Den går nå til vinneren av lørdagens kamp mellom Khabib Nurmagomedov og Max Holloway.

McGregor har ikke vært i UFC-buret siden 12. november 2016. Fjoråret gikk med til hypen rundt og kampen mot bokseren Floyd Maywaether.

Politiet i New York sier ifølge ESPN at de etterforsker hendelsen, men det skal ikke foreløopig være utstedt en arrestordre på McGregor, slik UFC-sjef Dana White har hevdet.

McGregor og entouraget hans hadde kommet seg inn i bygningen ved hjelp av akkrediteringer fra selskapet som driver nettsiden hans.

MMA-utøveren Michael Chiesa skal ha fått skade i ansiktet og ble sendt til sykehus for behandling.