«Uakseptabelt»: Slik ble Citys buss pepret med gjenstander

Video fra innsiden av Manchester Citys spillerbuss viser hvordan det var å kjøre til Liverpool-kampen.

Liverpool filleristet Manchester City og vant det første kvartfinaleoppgjøret 3–0. Men opptakten til kampen ble skjemt av at enkelte Liverpool-tilhengere vandaliserte Manchester Citys spillerbuss.

Nå har trener i Manchester City, Manuel Estiarte, lagt ut en video på Instagram fra innsiden av bussen.

– Ingen ord. Uakseptabelt, skriver han.

I videoen hører man hvordan bussen pepres med gjenstander og fansen buer.

Se videoen øverst.

Men Manchester City-stjerne Kevin De Bruyne er ikke rystet. Ifølge Eurosport sier han at slik oppførsel et OK, så lenge ingen blir skadd.

Han avviser også at det påvirket spillerne til kampen de tapte 0-3.

– Nei, det endret ingenting. Så lenge du begrenser volden, er det ikke noe galt med det, sier belgieren.

Forundret Guardiola

Manchester City-manager Pep Guardiola er forundret over at angrepet på deres spillerbuss kunne skje i forkant av kvartfinalen i mesterligaen mot Liverpool.

– Mediene hadde varslet at noe slikt kunne skje, og det skjedde, sier Guardiola ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Under normale omstendigheter forsøker politiet å forhindre at noe skjer, når de vet at noe vil skje, sa spanjolen videre, og var tydelig forundret over at angrepet kunne skje.

En gruppe Liverpool-tilhengere sto klar i gatene rundt Liverpools hjemmebane, Anfield, og angrep bussen før kampen. Bussen ble så ødelagt at Manchester-laget måtte finne seg en ny buss til hjemturen.

Starter etterforskning

Liverpool kom raskt med en offisiell uttalelse der de tok avstand fra hendelsen og kom med en beklagelse overfor Manchester City. Klubben opplyser at de vil samarbeide med politiet for å identifisere hvem som sto bak angrepet. Etter kampen beklaget Liverpool-manager Jürgen Klopp nok en gang for enkelte av supporternes oppførsel.

– Jeg forstår det virkelig ikke. Vi forsøkte å unngå en slik situasjon. På Liverpools vegne må jeg beklage, sa Klopp.

Britisk politi bekrefter torsdag at de har åpnet sak etter angrepet.

– Det er uakseptabel oppførsel at det blir kastet flasker og røykbomber. Vi vil nå foreta undersøkelser for å identifisere de skyldige, sier øverstkommanderende i det lokale politiet, Paul White.

Politimenn skadd

I fjor ble Borussia Dortmunds spillerbuss angrepet med en bombe på vei til klubbens mesterligamøte med Monaco. Av den grunn forstår ikke Guardiola hvordan onsdagens hendelse kunne skje.

– For ett år siden skjedde det i Dortmund. Vi kommer hit for å spille fotball. Det er sport, og jeg forstår ikke hvordan dette kan skje, sa Guardiola.

Ingen i Manchester City ble skadd i angrepet på bussen, men to politimenn ble skadd da gjenstander ble kastet mot kjøretøyet.