Se Paris-Roubaix på TV 2 og Sumo fra 10:30 på søndag

Paris-Roubaix blir med god grunn kalt «Helvetet i Nord».

I få, om noen, andre ritt er smerten og påkjenningen så voldsom og faren for skader så høy.

Da er det alt annet enn gunstig å varme opp med det Vermote gjorde i Flandern rundt forrige helg.

– Buffen satt fast

– Jeg ble påkjørt av en bil bakfra, så jeg gikk rett i bakken. Det var en hard krasj, og den gjorde at jeg fikk skulderen ut av ledd. Det var smertefullt! Det var ikke behagelig, så jeg ble litt deppet, men etter hvert klarte jeg å fokusere igjen, forteller belgieren til TV 2 like før laget legger ut på den obligatoriske gjennomkjøringen av Paris-Roubaix torsdag morgen.

– Jeg fikk skulderen på plass igjen, heldigvis, men stabiliteten var jo helt borte. Og da jeg skulle bytte sykkel litt senere, ville jeg også ta av meg buffen. Men buffen satt litt fast, og plutselig gikk skulderen ut av ledd igjen. Så det skjedde to ganger. Men jeg klarte å fullføre - selv om jeg måtte gå opp Koppenberg.

Fullføre gjorde han, og det, skadene tatt i betraktning, med en meget respektabel 41. plass.

– Men du skal faktisk sykle Paris-Roubaix nå på søndag?

– Ja. Det blir hardt, men jeg skal sykle. Det blir hardt også i dag, men med noen få dager til før Roubaix så stiller jeg nok til start, sier den tidligere Quick-Step Floors-rytteren.

– Du spilte jo fotball som ung på et ganske høyt nivå, men det er en litt annen kultur for å tolerere skader i sykkelsporten, virker det som.

– Det er en annerledes sport. Og i sykkel er det ingen som venter på deg! Det gjør de jo i fotball. Det er forskjellen. Og det er kanskje noe av det som gjør sykkel så vakkert.