Klopp: – Vi skal skape historie

Jürgen Klopp er høyt oppe før Liverpools oppgjør mot Manchester City i Champions League.

MØTTE PRESSEN: Jürgen Klopp på pressekonferansen før City-kampen i Champions League. Foto: Richard Sellers
MØTTE PRESSEN: Jürgen Klopp på pressekonferansen før City-kampen i Champions League. Foto: Richard Sellers

Det handler om en semifinaleplass når Liverpool og Manchester City møtes i den første helbritiske kvartfinalen i Champions League på sju år onsdag.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er klar til å skape historiske øyeblikk på Anfield.

– Vi er klar til å skape historie. Denne klubben er allerede full av historie. Men vi må skape vår egen historie, sier Klopp på tirsdagens pressekonferanse før oppgjøret.

– Jeg har møtt folk som kan fortelle meg hvert mål Liverpool har scoret de siste 37 årene i det 56. minuttet. Jeg liker det, men det vi må gjøre er å skape vår egen historie. Jeg har gjort det med mine tidligere lag. Ikke det at Dortmund ikke hadde mye historie, men vi skapte historie i Europa, fortsetter tyskeren.

Før han kommer med følgende melding til Pep Guardiola:

– Guttene er klare. Det kunne alle se etter vår forrige kamp. Mine gutter er klar, slår han fast.

Guardiola sa på sin pressekonferanse at stjernespiss Sergio Agüero fremdeles er ute med kneskade, men kan kanskje spille lørdagens kamp mot Manchester United. Manageren har også gjort seg sine taktiske vurderinger.

– Vi er bekymret for hva de kan finne på, vi er ikke arrogante. Jeg kommer ikke til å ligge i forsvar i 90 minutter og så ha en kontring. Vi kommer ikke til å endre spillestil, men vi må være forsiktige, sa Pep Guardiola.

Endte som Klopp trodde
Trekningen endte akkurat som Klopp hadde en mistanke om.

– Jeg har sagt det før, og det er fortsatt en sannhet som holder vann. Det er alltid det normale i en trekning at du blir trukket opp mot naboen. Mer eller mindre. Men for å være helt ærlig, så bryr jeg meg ikke om det i det hele tatt, sier Klopp til Liverpools hjemmeside.

– Det er akkurat som det alltid har vært. Vi tar det vi får. Nå handler det om Manchester City. Kjør! sier Klopp til klubbens nettside.

Tredje møte
Klubbene har møttes to ganger i serien tidligere i sesongen. Manchester City høvlet over Liverpool på eget gress og vant 5–0 i september. I januar vant Liverpool 4–3 på Anfield. Det er Citys eneste serietap så langt denne sesongen.

Som sifrene antyder, begge disse lagene har scoret mange mål denne sesongen. Til sammen har både Manchester City og Liverpool scoret over 100.

I Premier League har City scoret 88. Ingen har flere. Og ingen har scoret flere enn Liverpools 28 i mesterligaen.

Giftig trio
Mohamed Salah har alene scoret 37 mål for Liverpool. Til sammen danner med Roberto Firmino og Sadio Mané en fryktet trio på topp.

– De tre sammen er nesten ustoppelige. De er fantastiske. Liverpool gjør det alltid så komplisert for oss å spille mot dem. Det vet vi. De er så raske, gode og tøffe, skryter City-manager Pep Guardiola.

– Uansett er det ikke å vente at ting skal være enkelt når vi kommer til kvartfinalen i mesterligaen, sier spanjolen.

Sist gang Liverpool var i semifinalen i Champions League var i 2008. City jager sin andre semifinaleplass på tre sesonger.

(©NTB/TV 2)