Solbakken: – FCK bør få bronse for dansk fotballs skyld

FC København var i trøbbel, men Ståle Solbakken kunne til slutt juble for en viktig 2-1-seier over Nordsjælland. Vinnermålet kom fire minutter på overtid.

FCK-sjef Ståle Solbakken mener det er naturlig med FCK i europacupene. Foto: Francisco Seco

Federico Santanders hodemål forlenget FCKs seiersrekke til seks kamper. Sesongen har vært langt under pari for den danske storklubben, men nå ser det litt lysere ut for Solbakkens menn.

FCK er kun tre poeng bak Nordsjælland i kampen om bronse etter mandagens dramatiske seier, og nordmannen mener det vil gavne dansk fotball om hans lag vinner den duellen.

– Det er veldig viktig for dansk fotball at vi kvalifiserer oss til europacupspill. Vi har vist at vi kan vinne i Europa, sier han og spør:

– Hvor mange kamper har Nordsjælland vunnet i Europa?

Sluttspill

Det var for lagenes første kamp etter at den danske superligaen gikk over i sluttspillfasen. De seks beste i grunnserien kjemper om ligagullet og europacupplassene, men i praksis duellerer Brøndby og Midtjylland om gullet, Nordsjælland og FCK om bronsen.

– Det er ikke greit å være Nordsjælland nå. Nå er presset på dem. Begge lag har sjansen til å ta bronse, men bare ett har historikk i Europa, og den vil vi forsvare.

Nordsjælland taklet det nylagte gresset i Parken best i starten. Etter 37 minutter styrte tidligere Start- og Stabæk-spiller Ernest Asante inn 1-0 til gjestene. Målet kom etter et frispark fra bortelagets kaptein Mathias Jensen.

Rødt

I annen omgang trakk Nordsjælland seg mer og mer tilbake. FCK presset konstant i jakten på en utligning, men først i det 76. minutt kom den forløsende scoringen.

Rasmus Falk gjorde 1-1 i tomt mål etter å ha blitt servert en strålende ball fra Viktor Fischer.

Etter 83 minutter fikk FCK fordelen av å spille med én mann mer da Nordsjælland-innbytter Mikkel Damsgaard ble utvist.

Gjestene så likevel ut til å holde unna, men fire minutter på overtid ruvet Santander høyest i luften og stanget inn 2-1 til massiv FCK-jubel.

Seier for Grytebust

Ulrik Yttergård Jenssen spilte hele kampen for tredjeplasserte Nordsjælland, mens Mathias Rasmussen ble byttet ut fem minutter før slutt.

For øvrig vant Brøndby 3-0 over AaB og skaffet seg tre poengs luke til Midtjylland i gullduellen. Herning-laget kan svare mandag med borteseier mot Horsens.

Tidligere mandag voktet som vanlig Sten Grytebust OB-målet i 2-1-seieren over Sønderjyske. Odense-laget topper sin såkalte nedrykkspulje med 34 poeng mot Sønderjyskes 31.

Randers og Lyngby ligger utsatt til som nummer tre og fire i gruppen.