Kamara: – Zlatan løftet hele laget

Zlatan Ibrahimovic hylles av lagkamerater, og resten av verden, for sin utrolige LA Galaxy-debut.

Se målene i Sportsnyhetene øverst.

Seks minutter var alt Zlatan trengte på å ta MLS med storm. Så kort tid tok det fra han entret banen som innbytter i det 71. minutt til han la ballen i nettet fra 40 meter. Svensken ble også matchvinner på overtid i en kamp Galaxy gikk fra 0-3 til 4-3 i derbyet mot Los Angeles FC.

– Jeg hørte publikum rope «vi vil ha Zlatan, vi vil ha Zlatan», og jeg ga dem Zlatan, sa 36-åringen etterpå.

Spissveteranen er glad i det spektakulære, men en slik introduksjon til det amerikanske fotballpublikummet hadde neppe han, eller lagkameratene, sett for seg.

Imponerte lagkamerater

Den norske landslagsspissen Ola Kamara hadde orkesterplass da Zlatan dundret inn scoringen fra 40 meter.

– Det målet er helt sykt, sier Kamara til Aftonbladet.

– Med en gang Zlatan ble byttet inn, så merket man at hele laget løftet seg. Så er det han som vinner kampen for oss. Det er helt fantastisk.

Overrasket er han imidlertid ikke.

– Nei, jeg blir aldri overrasket når det gjelder Zlatan. Han er helt utrolig. Han scorer alltid i debutene, og han fortsetter å gjøre det her.

Og lagkameratene sluttet seg til hyllesten.

– Fyren landet for to dager siden. Han gikk egentlig nettopp av flyet, og så gjør han dette... Det er helt ufattelig. Herregud, jeg mangler ord, sier målscorer Sebastian Lletget.

– Ibrahimovic er definisjonen av briljans, sier trener Sigi Schmid.

Også i amerikansk presse skaper drømmedebuten overskrifter.

«Zlatan Ibrahimovic ventet ikke lenge med å presentere seg, og han gjorde det på en måte bare Zlatan kan», skriver Sports Illustrated.

«Ibra-mani»

Internasjonale medier holder ikke igjen på superlativene etter drømmedebuten. Nyhetsbyrået AFP beskriver det som «Ibra-mani», mens Reuters bruker «Zlatan-magi».

Mange sportsjournalister sammenligner Ibrahimovics spill og mål med en perfekt regissert film.

«Han kom, han gjorde mål og han vant. Om Zlatan Ibrahimovic hadde skrevet manuset selv, hadde han ikke kunnet skrevet en så forbløffende historie som den som utspilte seg i det virkelige liv lørdag», står det i The Telegraph.

Allerede en MLS-legende

Debuten var så perfekt som det var mulig å få den, mener USA Today og fortsetter:

«Zlatan Ibrahimovic, en fotballspiller som er glad i det dramatiske som få andre, skapte et Hollywood-aktig manus til sin presentasjon for det amerikanske publikummet».

The Guardian slår fast at det tok Zlatan kun 19 minutter å etablere seg som en legende i MLS-fotballen.

«Ibrahimovic har skrevet sin egen saga. Igjen», skriver den britiske storavisen.

CBS Sports mener svensken overgikk alle forventninger: «Dette var Zlatan fra da han var som best, og det var helt utrolig å se».

(©NTB/TV 2 Sporten)