OPPGITT: Xherdan Shaqiri kritiserer lagkameratene i intervju med sveitsisk magasin.
OPPGITT: Xherdan Shaqiri kritiserer lagkameratene i intervju med sveitsisk magasin. Foto: Andrew Couldridge

– Selv Ronaldinho hadde utrettet lite i dette laget

Stoke kjemper febrilsk for å unngå nedrykk. Samtidig går deres største stjerne offentlig ut og kritiserer lagkameratene.

– Selv Ronaldinho hadde utrettet lite i dette laget. Det er tankevekkende, sukker Xherdan Shaqiri i et intervju med et sveitsisk magasin, gjengitt av britiske Telegraph.

Søndag fra 14.00: Arsenal – Stoke på TV 2 Sport Premium og Sumo!

Få hadde nok sett for seg at fremtiden bød på nedrykksstrid med Stoke da den tekniske sveitseren dro til Bayern München i 2012.

26-åringen hadde neppe sett det for seg, han heller.

– Jeg måtte avfinne meg med at det er litt annerledes enn når du spiller med Ribery og Thiago i Bayern eller Icardi og Kovacic i Inter. Her i Stoke kan jeg ikke påvirke så mye av spillet, enkelt og greit på grunn av mangelen på kvalitet rundt meg, mener Shaqiri, som var med å vinne Champions League med den tyske storheten i 2013.

Selv er Shaqiri Stokes toppscorer med sju mål i ligaen. Bak ham er det syltynt, der tidligere Molde- og Manchester United-spiss Mame Biram Diouf og Eric Maxim Choupo-Moting følger med fem scoringer hver.

Totalt har laget bare scoret 29 mål i ligaen, og har tre poeng opp til trygg grunn før bortemøtet med Arsenal.

– Jeg kan ikke bare gi opp, men det skal noe ekstremt til på overgangsmarkedet for at jeg skal få tilbake entusiasmen i Stoke, siteres Shaqiri, som med det går langt i å antyde en overgang etter sommerens VM.

Shaqiris kommentarer blir neppe tatt godt imot av verken Stokes ansatte eller supportere, men ifølge Telegraph kommer sveitseren til å slippe unna straff.

Søndag fra 14.00: Arsenal – Stoke på TV 2 Sport Premium og Sumo!