Zlatan-hysteri i Los Angeles – fraktes rett på undersøkelse

Den svenske superstjernen har ikke spilt en fotballkamp siden desember, men klubben er ikke bekymret for spillerens helsetilstand.

Se Zlatan-mottakelsen i vinduet øverst!

Snart er det gått ett år siden Zlatan Ibrahimovic skadet korsbåndet mot Anderlecht.

Han overrasket alle da han var tilbake i spill allerede i november, men klarte aldri å spille seg inn i José Mourinhos beste ellever.

President i LA Galaxy, Chris Klein, forteller til svenske Expressen at klubben har forsikret seg helsetilstanden til deres nye stjerne.

– Det er alltid en bekymring når noen har hatt en skade, men vi har gjort vår research. Vi har truffet legen hans, trenerne og ham selv – og han virker å være klar for spill, sier Klein til Expressen.

Kraftspissen har også vært gjennom undersøkelser med den amerikanske klubben, og klubbpresidenten opplyser at han har en ny undersøkelse foran seg.

– Vi kommer til å gjennomføre en når han lander. Men hittil ser det ut til å være greit, sier Klein, og følger opp:

– Nå er det bare til å akklimatisere seg til det nye laget og stedet. Men det er klart at forventningene er at han skal gjøre det bra og fortsette den fantastiske karrieren han har hatt.

Ifølge Aftonbladet deltar Zlatan på sin første trening med laget allerede i kveld – norsk tid – før han kan få debuten mot Los Angeles FC lørdag kveld.

Overfor avisen legger ikke presidenten skjul på at det er en enorm signering for klubben.

– Det er stort. Zlatan er en av verdens største spillere, og et av de største navnene. Vi er veldig stolte over at han vil spille her. Men den store testen hans kommer på banen. Han har bygget opp hele karrieren på å vinne titler, og vi håper han kan gjøre det hos oss også, siteres Klein av Aftonbladet.

Zlatans eks-sjef José Mourinho sier følgende om svenskens nye eventyr:

– For meg er det trist når de store spillerne går mot slutten. Jeg husker Figos siste kamp med meg og Inter, og jeg husker det som et av mine tristeste øyeblikk. Jeg føler meg lei meg når de store slutter, eller når de nærmer seg slutten. Zlatans farvel-øyeblikk er mer i den retningen, sier Mourinho på sin pressekonferanse fredag.

– Han er en stor spiller som toppfotballen og Europa mister for alltid. Han vil ikke komme tilbake til dette nivået i fotball. Det er fantastisk for ham ikke å gå direkte fra å være en spiller til ikke å spille. De par årene i LA blir bra for ham, og bra for fotball i Amerika.