SKANDALE: Ivan Savvidis stormer banen bevæpnet med en pistol.
SKANDALE: Ivan Savvidis stormer banen bevæpnet med en pistol. Foto: Intime/Reuters

Klubbeier utestengt i tre år etter å ha stormet banen med pistol

PAOK-eier Ivan Savvidis må holde seg unna fotballbanen i tre år og punge ut med én million kroner.

Den greske fotball-ligaen straffer PAOK-eier Ivan Savvidis knallhardt etter at han stormet banen bevæpnet med pistol i sluttminuttene av PAOKs kamp mot AEK Athen.

59-åringen er utestengt fra fotball i tre år, og må i tillegg punge ut 100.000 euro (rett i underkant av en million kroner). I tillegg får klubben en bot på 63.000 euro (i overkant av 600.000). Det melder nyhetsbyrået AFP, via L'Equipe.

PAOK mister også tre poeng.

Truet dommeren

Gresk-russeren stormet banen og truet både dommeren og AEK-spillere etter at en PAOK-nettkjenning aldri ble tellende på grunn av offside.

Dommeren og hans assistenter flyktet inn i garderoben. Mer enn to timer etter kampslutt skal dommeren ifølge greske medier ha endret oppfatning og informert begge lags kapteiner om at den annullerte scoringen likevel var godkjent.

AEK nektet da, ikke urimelig, å gå på banen og spille de resterende minuttene.

Nå er altså Athen-laget tilkjent seieren.

Spiller til helgen

Skandalen ble en verdensnyhet, og FIFA har truet den greske ligaen med sanksjoner dersom de ikke håndterte saken riktig.

Klubbeieren gikk selv ut og unnskyldte oppførselen sin, for å prøve å roe situasjonen.

– Jeg vil be om unnskyldning til PAOK-tilhengerne, alle greske fans og det internasjonale fotballsamfunnet, sa Savvidis.

Siden hendelsen 11. mars har den greske ligaen vært innstilt, og det er ikke blitt spilt noen kamper. Til helgen skal imidlertid serien starte opp igjen etter tre uker pause.

PAOK skal spille borte mot seriefirer Atromitos.