SKADET: Samuel Adegbenro er bekreftet ute av spill i drøye seks uker etter skaden han pådro seg i en treningskamp mot Ranheim onsdag.
SKADET: Samuel Adegbenro er bekreftet ute av spill i drøye seks uker etter skaden han pådro seg i en treningskamp mot Ranheim onsdag. Foto: Wold, Ole Martin

Rosenborg-stjerne ute i seks uker med ankelskade

Samuel Adegbenro måtte forlate banen onsdag, og kan nå vente seg en lengre periode borte fra fotballen.

Den vanskelige sesongstarten fortsetter for den regjerende seriemesteren.

I treningskampen mot Ranheim onsdag ettermiddag måtte både ungutt Erlend Dahl Reitan og Samuel Adegbenro forlate banen med skader.

Skadeomfanget rundt Dahl Reitan skal ikke være alvorlig, men Adegbenro kan ha en lang tid foran seg uten fotball.

– Foreløpige prognoser viser at det vil ta seks uker før Samuel er tilbake på banen, sa medisinsk koordinator Haakon Schwabe til RBKs egne hjemmesider.

Det er derimot ikke noen endelig på beslutning på hvor alvorlig skaden er:

– Vi skal gjennomføre ytterligere undersøkelser og vil vite mer over helga. Med Erlend er det snakk om en støtskade, og dermed vil det ikke ta lang tid før han er tilbake for fullt, avsluttet Schwabe.

Tøffe kamper i vente

– Han er Rosenborgs beste kantspiller, så det er en klar svekkelse. De har slitt med å skape sjanser, og Adegbenro er den som oftest kan skape ting i dette RBK-laget. De Lanlay er tilbake på treningsfeltet, men ikke på sitt beste nivå enda. Så Levi blir nok erstatteren, sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen etter at skaden var bekreftet.

Rosenborg har også et par viktige kamper mot henholdsvis Molde og Strømsgodset som Adegbenro kommer til å miste.

– Han mister jo toppkampene mot både Molde og Godset, og det er de to lagene som er ventet å være nærmest Rosenborg i år. Så dette er rett og slett elendige nyheter for Kåre Ingebrigtsen.

Kampen endte forøvrig 2-1 i favør Rosenborg etter scoringer av Pål André Helland på straffe og nevnte Dahl Reitan. Ola Solbakken satt inn reduseringen for det nyopprykkede Eliteserie-laget to minutter på overtid. Rosenborg har fått en mindre god start på årets Eliteserie-sesong etter tap mot Sarpsborg 08 borte og uavgjort mot Kristiansund i den første kampen på Lerkendal.