Håpet lever for U21-gutta etter Espejord-dobbel

En fantastisk første omgang var nok for de norske U21-guttene da Israel ble slått 3-1 i tirsdagens EM-kvalifiseringskamp.

Se Runar Espejords første mål i vinduet over!

Israel U21 - Norge U21 1-3

Oppgaven var enkel. Norges U21-gutter måtte slå Israel for å i det hele tatt ha et håp om ta seg videre til neste års EM-sluttspill.

Nordmennene gikk fryktelig til verks og ledet 2-0 etter bare syv minutter. Begge scoringene kom ved Tromsø-spiss Runar Espejord, den siste fra ellevemeteren.

Julian Ryerson økte ledelsen for de norske kvarter før pause, og Israel kom seg aldri helt inn i kampen. En redusering fra Israel, et selvmål av Hanche-Olsen, var det eneste hjemmelaget klarte å få inn bak Sondre Rossbach.

– Meget sterk prestasjon av U21-gutta, fryktelig solid. Nå må vi bytte borte mot Tyskland, så kan dette bli veldig morro, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes etter kampen.

Strålende første omgang

Norge startet godt og holdt mye på ball de første minuttene av kampen, og fikk en drømmeåpning. Dennis Johnsen dro seg fri på venstresiden og fant Runar Espejord i boksen. Tromsø-spissen flikket ballen videre ned i lengste hjørnet og sendte Norge i føringen.

Få minutter senere pekte kamplederen på straffemerket etter at Henrik Bjørdal ble felt innenfor sekstenmeteren. Espejord var sikker og ble med det tomålsscorer etter bare syv minutter spilt.

– Fantastisk åpning av de norske gutta, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes etter doblingen.

Espejord fikk sjansen til å score sitt tredje i kampen, men på sitt andre forsøk fra ellevemeteren sviktet unggutten og maktet ikke å få sitt hattrick. Kvarteret før pause dro snurret Johnsen igjen rundt med sin back og slo inn til Julian Ryerson som banket ballen via keeper og i mål.

Israel styrte andre

Norge åpnet andre omgang som de avsluttet den første, men det var Israel som kjempet inn reduseringen drøyt ti minutter ut i omgangen. Manor Solomon fikset seg plass innenfor Norges sekstenmeter og prøvde å finne en lagkamerat foran mål, men en uheldig Andreas Hanche-Olsen satt ballen i eget nett.

Israel tok over mye av banespillet etter reduseringen, og var svært nære en ny scoring halvveis ut i omgangen. 18 år gamle Solomon satt derimot ballen over målet til Sondre Rossbach.

– Solomon er den yngste på banen, men har vært Israels klart beste spiller, uttrykte Osnes etter kjempesjansen.

En ny kjempesjanse, denne gangen i stolpen, fra nevnte Solomon var det nærmeste hjemmelaget kom. Smeruds menn tok med seg det de kom for, og tok tre poeng etter en bunnsolid 3-1-seier. Norge hadde håpet på at Irland skulle avgi poeng mot Aserbajdsjan hjemme, men irene dro i land en 1-0-seier og tok tilbake andreplassen i gruppa med én kamp mindre spilt.