Skjerns Bjarte Myrhol i duell med Petar Nenadic på Veszprem,
Skjerns Bjarte Myrhol i duell med Petar Nenadic på Veszprem, Foto: John Randeris Hansen

Myrhol storspilte i sensasjonsseier

Bjarte Myrhol storspilte på strek og scoret fem mål da danske Skjern overraskende banket Ungarns håndballgigant Veszprém 32-25 i mesterligaen søndag.

Med det knallsterke resultatet skaffet Myrhols lag seg et glimrende utgangspunkt før åttedelsfinalens returoppgjør i Ungarn.

En av Europas mest anerkjente håndballkjennere, Bent Nyegaard, skjønner knapt hvordan det var mulig for Skjern å slå Veszprém med sju mål.

– Det er vanvittig. Det er en av de spesielle dagene hele Håndball-Europa vil snakke om. Hva i alle dager var det som skjedde? Det er et resultat som ikke skal være mulig å oppnå, sa dansken etter bragdseieren.

Nyegaard har vært med i topphåndballen som trener og TV 2 Danmark-ekspert i flere tiår.

Gamleklubben

I søndagens kamp strevde de ungarske gjestene fælt med å håndtere Myrhol på streken. Nordmannen scoret fem mål på sju forsøk.

Myrhol spilte for Veszprém i perioden 2005-06. Det var hans første klubbadresse i utlandet.

Kent Robin Tønnesen er en av flere stjerner på årets Veszprém-utgave. Den ungarske klubben ble nummer to i sin mesterligapulje bak Paris Saint-Germain. Det skilte fem poeng mellom de to lagene etter 14 kamper.

Mot Skjern gjorde Tønnesen fem mål på ni skudd, men han måtte se eget lag gå på en solid smell i Danmark.

– Dette var tett opp mot vårt absolutte toppnivå. Vi er svært stolte og tilfredse med å ha vist hva vi kan. På alle parametere er vi lillebror, og derfor er dette selvfølgelig stort, sa Skjern-trener Ole Nørgaard.

– Det er ingen tvil om at Veszprém har et mannskap i ypperste klasse i europeisk håndball, men i dag var vi bedre enn dem, la han til.

Store forventninger

Veszprém har vært i den såkalte finalehelgen (Final Four) i den gjeveste europacupen fire sesonger på rad. I 2015 og 2016 tok ungarerne seg til mesterligafinalen, men kom da til kort begge ganger.

Det har klubben et klart mål om å få gjort noe med, og stallen ble derfor markant forsterket i fjor sommer.

Returkampen går i Ungarn førstkommende lørdag. Da må Tønnesen og resten av Veszprém-gjengen jobbe hardt for å unngå en real mesterligafiasko.

(©NTB)