Martin Ødegaard nå har han fått beskjed om å bli mer egoistisk.
Martin Ødegaard nå har han fått beskjed om å bli mer egoistisk. Foto: Meek, Tore

Ber Ødegaard bli mer egoistisk

Martin Ødegaard (19) har fått klare ønsker fra landslagssjef Lars Lagerbäck.

Lars Lagerbäck jobber med å får det norske fotballandslaget til å bli tøffere, mer skapende i angrep og mer effektive.

Supertalentet Martin Ødegaard er den mange ser på som en mulig redningsmann for landslaget, men han må endre seg for å passe inn i Lagerbäcks system.

I Heerenveen har Ødegaard en mer dyptliggende rolle der han er med i oppbyggingen av spillet, fortalte landslagssjefen på en pressekonferanse torsdag. Det betyr færre bidrag i angrep, som er det Lagerbäck ønsker på landslaget, der han ser Ødegaard som en kantspiller.

Bli mer ego!

Onsdag kveld hadde svensken et møte med Ødegaard. Der la Lagerbäck frem sine ønsker for Ødegaard.

– Det var en grei prat det. Vi var enige om mye. Han sa jeg er en spennende spiller, som er god teknisk. Forhåpentligvis får jeg brukt det i dette systemet, sier Ødegaard til TV 2.

– Var det noe du kunne forbedre?

– Det var ikke veldig mye, men det er et ønske om at jeg blir mer direkte. Blir mer egoistisk i spillet, forteller den Real Madrid-eide 19-åringen.

– Hva tenker du om å bli mer egoistisk?

– Det kan jeg helt fint bli. Det er noe jeg jobber med. Jeg kan ta mer plass på banen og komme til flere avslutninger. Istedenfor å slå en pasning, kan jeg gå for skudd. Gjøre ting selv. Det prøver jeg også på.

Pasningssikkerhet

– I Premier League har de beste pasningsspillerne, som Kevin De Bruyne, en høy feilprosent på pasningene. Er det en sjanse man må ta?

– Det er naturlig med feilpasninger når man tar mange sjanser i spillet. Bommer du på tre pasninger, men treffer med en som blir scoring, da er jo det positivt, sier Ødegaard, som likevel mener det beste er høy pasningssikkerhet og effektivitet.

Norge møter Australia på Ullevaal fredag kl. 18. Kampen sendes på TV 2 og TV 2 Sumo.