Kroatia - Norge 25-32

Håndballjentene drepte egentlig kampen til pause. Da dommeren blåste, ledet de 18-10.

I andreomgangen holdt de seg minst sju mål foran, selv om det lugget mer i det norske angrepssspillet og de slapp inn en del mål. Til slutt ble det en godkjent 32-25-seier.

En målfarlig Veronica Kristiansen storspilte for Norge. Hun ble toppscorer med ni mål på ti forsøk.

– Andreomgangen var rotete, men kroatene er heldige og har marginene med seg. Vi skal definitivt bli bedre til søndag, sa 27-åringen til Viasat etter kampen.

Thorir Hergeirsson konstaterte at dette var et godt steg på vei mot EM.

– Det er mye positivt, vi scorer over tretti mål og har sjanser til å score flere. Likevel mister vi litt fokus i andreomgangen, men siden det er første kamp siden desember og vi bare har to treninger sammen, var det mye positivt, sa landslagssjefen.

Norge var uten en langtidsskadd Nora Mørk og en gravid Camilla Herrem. Amanda Kurtovic spilte i bakspillerrollen til Nora Mørk.

– Jeg synes det gikk greit for min del. Det er ikke godt nok at vi tapte andreomgangen, men vi har ikke vært så mye sammen. Vi får rette opp feilene til søndag, sa hun til Viasat.

Thea Mørk (26) fikk mye spilletid på venstrekanten i sin sjette landskamp og gjorde en god figur. Mørk er inne på landslaget etter at hun lenge har slitt med skader og sterk konkurranse i sin posisjon.

Returkampen mot Kroatia sendes på TV 2 søndag kl. 18.

Norge leder sin kvalikgruppe til EM med seks poeng på tre kamper. Kroatia, Ukraina og Sveits gjør opp om andreplassen.