Lillehammer med andre strake overtidsseier

Lillehammer står med to seirer av to mulige i NM-semifinalen mot Sparta. Søndag ble det 2-1 etter forlengning på hjemmeis.

For femte gang måtte Sparta ut i «sudden death» i årets NM-sluttspill. I kvartfinaleseieren mot Manglerud Star måtte tre av kampene avgjøres i ekstratiden. Fredag avgjorde Lillehammer etter forlengning i Sarpsborg.

Mads Homdrom scoret 2-1-målet åtte minutter og 44 sekunder ut i overtiden søndag. Dermed leder Lillehammer 2-0 sammenlagt.

Det var hjemmelaget som kom best i gang og noterte seg først i målprotokollen. Stephane Vigier gjorde 1-0 bak Samuel Ward.

Gleden varte derimot bare i et drøyt minutt. Utligningen kom ved Sparta-kaptein Niklas Roest.

Overtallsspillet har vært Lillehammers fremste våpen så langt i sesongen, men til tross for flere muligheter i overtall klarte ikke hjemmelaget å score noen mål i midtperioden. Sparta var flinke hjemover og ofret alt i sitt undertallsspill.

– Vi har sett litt på hva de har gjort og justert spillet vår etter det, men alt i alt dreier det seg om hva vi selv gjør, sa Roest til TV 2.

Etter en målløs tredje periode var det imidlertid Lillehammer som stakk av med seieren.

I den andre semifinaleserien har Storhamar tatt føringen med 2-0 sammenlagt i duellen med Frisk Asker. Den tredje kampen går i Hamar mandag.