TOPPSCORER: Tobias Lindström scoret flest mål i grunnspillet i Get-ligaen.
TOPPSCORER: Tobias Lindström scoret flest mål i grunnspillet i Get-ligaen. Foto: Nesvold, Jon Olav

Svensk toppscorer blir norsk landslagsspiller

Men Tobias Lindström må motta passet før han kan spille VM i norske farger.

TV 2 får bekreftet av Ischockeyforbundet (NIHF) at svenske Lindström er en del av landslagstroppen som samles på mandag.

Vålerenga-stjernen, som ble toppscorer i grunnspillet i Get-ligaen med 28 mål, leverte søknaden om endret statsborgerskap til Utlendingsdirektoratet (UDI) i starten av januar.

Han forteller at muligheten til å spille landslagshockey var en viktig del av avgjørelsen.

– Det spiller en stor rolle, men det er ikke bare derfor. Jeg trives veldig godt her, har basen min her og en lang kontrakt, sier Lindström, som har bodd i Norge i åtte år, til TV 2.

– Ytret ønske om å spille for oss

Organisasjonsjef i NIHF, Kristoffer Holm, er tydelig på at ingen i den norske landslagstroppen står bak «overgangen».

– Tobias ytret selv ønske om å bli norsk, og startet prosessen på eget initiativ i høst. Søknadsprosessen startet i januar, og vi begynte å involvere oss først for halvannen uke siden, opplyser Holm.

Selv om NIHF har fått tillatelse til å ta spilleren med i troppen til den kommende samlingen, kan de ikke registrere ham til VM før han har norsk pass.

– Vi må sende inn en «longlist» én måned før VM. Der har vi fått aksept for at han kan stå, men han må ha norsk pass ved oppmøte i VM-leiren, forklarer Holm.

Har bedt UDI prioritere

Første kamp i VM i Danmark spilles 4. mai. NIHF har bedt UDI prioritere Vålerenga-profilens søknad, men spilleren selv forteller at saken er ute av deres hender.

– Det er ikke lett å vite hvor fort eller sakte det går. Men jeg håper selvfølgelig på det og at det blir en sjanse, sier Lindström om VM-håpet.

Skulle Norge ta seg videre fra gruppen, kan det oppstå et scenario der grunnspillets toppscorer spiller mot sine landsmenn. Et slikt oppgjør ville han utelukkende gledet seg til.

– Det hadde vært veldig kult. Om det skulle bli sånn er det veldig spesielt, men bare positivt. Så får vi se hva de synes, sier en lattermild Lindström.

PS: Tobias Lindström ble toppscorer i grunnspillet i Get-ligaen med 28 mål. I poengligaen kom han på tredjeplass, bare slått av Garry Nunn og Rasmus Ahlholm med ett, fattig poeng.