Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Løken var ustoppelig i torsdagens parallellsprint i Rjukan og fulgte opp sprintseieren fra dagen før. Bækkelaget-kjøreren overbeviste gjennom hele dagen i bakkene på Gaustablikk.

I kvinneklassen tok Guro Helde Kjølseth seg helt til finale, men der måtte hun se seg knepent slått av den tyske verdenscuplederen Johanna Holzmann.

Overlegen

Løken innledet ved å vinne kvalifiseringen, før han knuste konkurrent på konkurrent i utslagsheatene med sikker kjøring og gode avslutninger i langrennsdelen.

I semifinalen slo han den franske favoritten Philippe Lau, mens sloveneren Jure Ales ventet i finalen. Ales knuste sine motstandere på vei til finalen, men hadde lite å stille opp mot Løken.

– Det er ekstremt deilig å vinne her i dag. Helt sykt å ta seieren to dager på rad, sa Løken.

– For å vinne i dag kunne man ikke gjøre feil, og det gjorde jeg heller ikke. Jeg følte at kjøringen ble bedre og bedre utover i konkurransen.

Tapte i spurten

Kjølseth ga storfavoritt Holzmann knallhard kamp om seieren i kvinnenes finale. Hun var først inn på oppløpet i stakedelen, men Holzmann klarte å stupe først over mål. Hun vant med bare 16 hundredels sekund.

– Det er litt surt. Det handler om å få første kroppsdel over, så jeg får trene litt på stuping, sa Kjølseth.

Rival-utøveren ble nummer tre på sprinten onsdag.

– Jeg får ta seieren i parallellsprinten fredag, sa hun.

(©NTB)