UTENFOR PALLEN: Aksel Lund Svindal maktet ikke å havne på pallen eller tukte Beat Feuz i Åre.
UTENFOR PALLEN: Aksel Lund Svindal maktet ikke å havne på pallen eller tukte Beat Feuz i Åre. Foto: Jonathan Nackstrand

Svindal tapte kampen om utfor-cupen

Beat Feuz befestet sin posisjon som sesongens beste utfor-løper i Åre. Aksel Lund Svindal utenfor pallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aksel Lund Svindal (35) hadde et lite håp om å knappe inn på Beat Feuz i kampen om sammenlagtseieren i utfor-cupen, men det klarte ikke nordmannen under verdenscupavslutningen i Åre.

Feuz tok utforkulen

Feuz slo Svindal med åtte hundredeler og økte dermed luken som var på 60 poeng før rennet til 70 poeng.

– Jeg er fornøyd med å være to i utforcupen. Når jeg hadde muligheten til å vinne den i dag, skulle jeg helst gjort det. Jeg er veldig fornøyd med utforsesongen. Jeg har vært stabil i hele vinteren, sier Svindal til NRK.

Seieren i Sverige ble delt mellom østerrikerne Vincent Kriechmayr og Matthias Mayer, som begge klokket inn fire hundredeler foran den sveitsiske utfor-kulen.

KYSSET KULEN: Beat Feuz kunne glede seg over sammenlagtseier i utforcupen.
KYSSET KULEN: Beat Feuz kunne glede seg over sammenlagtseier i utforcupen. Foto: Tt News Agency

Svindal ble snytt for sesongens sjuende pallplass i utfor da Mayer suste ned til delt ledelse med Kriechmayr fra startnummer 17 og skjøv ham ned til fjerdeplass.

Kjetil Jansrud fikk det ikke til å fungere i Åre og lå allerede ved første mellomtid et lite stykke bak de beste. Vinstra-alpinisten, som vant super-G-cupen i Kvitfjell søndag, endte til slutt på niendeplass.

– Jeg er litt skuffet og har vært for ustabil. Det viser seg i dag igjen. Jeg må bare se framover og rydde opp i dette til neste sesong. Det er samtidig andre ting som har gått bra, så det er ikke noe problem å motivere seg videre, oppsummerte han overfor NRK.

Se resultatliste fra utfor-rennet i Åre her!

Mowinckel et stykke bak

I kvinnenes renn ble det ingen optimal avslutning på utfor-sesongen for OL-sensasjonen Ragnhild Mowinckel. Molde-jenta, som tok sølv på øvelsen i Sør-Korea, endte helt nede på 15. plass da Lindsey Vonn gikk til topps.

Mowinckel tok også OL-sølv i storslalåm.

– Det har vært en lang reise, og jeg har fått med meg utrolig mange kule opplevelser i løpet av en sesong. Det er supermotiverende foran neste sesong, sa Mowinckel til NRK.