SUSPENDERT UT SESONGEN: Jamie Carragher spyttet på en 14 år gammel jente etter å ha blitt hetset av faren.
SUSPENDERT UT SESONGEN: Jamie Carragher spyttet på en 14 år gammel jente etter å ha blitt hetset av faren. Foto: Stringer

Carragher suspendert fra TV-jobb, men får fortsette i Norge

Spytteskandalen får ytterligere konsekvenser for den tidligere Liverpool-stopperen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jamie Carragher er ferdig for sesongen i jobben som fotballekspert for den britiske sportskringkasteren Sky Sports.

Spyttet på jente

Suspensjonen kommer etter at Liverpool-legenden ble ertet og fikk slengt flere bemerkninger mot seg av en 41 år gammel mann i trafikken på vei hjem fra forrige helgs storkamp mellom Liverpool og Manchester United på Old Trafford.

Carragher spyttet mot bilen og traff mannens 14 år gamle datter som satt i baksetet av bilen.

Tidligere denne uken ble det også klart at Carragher mistet en TV-jobb han i utgangspunktet skulle hatt for MTG under Manchester United-Sevilla tirsdag kveld.

Onsdag ettermiddag skriver imidlertid mediehuset bak Viasat-kanalene at Carragher fortsetter i tiden fremover. Han vil derfor bli å se på norske TV-kanaler.

– Jeg har nettopp snakket med Jamie Carragher, som også til meg har beklaget sin oppførsel i helgen. Det skal ikke herske noen tvil om at han angrer dypt på episoden og er rystet over sin egen oppførsel, sier CEO i MTG, Peter Nørrelund i en pressemlding.

– Jamie har unnskyldt overfor den pårørende familien som han også er i dialog med, da de står i en vond situasjon der de blant annet blir sjikanert på sosiale medier. Det er en riktig vond situasjon, men når det er sagt så mener jeg ikke det er riktig at en enkelt feiltagelse skal ha så alvorlige konsekvenser at vi ikke lengre kan ha Jamie Carragher med på laget. Derfor er han tilbake på fotballbanen for MTG når de spilles kvartfinaler i starten av april. Hvilke kamper han vil være til stede på vil bli besluttet på fredag, når vi vet hvilke lag som møtes, sier Nørrelund.

Hendelsen har fått stor oppmerksomhet i England og flere har kalt oppførselen uakseptabel. Carragher var raskt ute med å beklage til familen, og han la seg også langflat etter det han omtaler som et øyeblikks galskap.

– Det var litt mer enn bare «halla Jamie, det ble 2-1». Han gjorde det to eller tre ganger. Jeg kjørte bort først, men det fortsatte bare. Jeg mistet hodet. Jeg skulle ikke ha gjort det, men jeg lurte på hvordan en voksen mann – med datteren sin i bilen – kunne oppføre seg på den måten, forklarte Liverpool-legenden i et intervju med Mirror.

Aktuell for videre jobb

I pressemeldingen opplyser Sky Sports at det vil bli tatt en vurdering før neste sesong om Carragher, som har 737 kamper for Liverpool på CV-en, er egnet til å fortsette i jobben som TV-ekspert.

– Jamie har tatt fullt og helt ansvar for det som skjedde, og vi vil forsikre oss om at han får hjelpen han trenger for at dette ikke skal skje igjen. Før neste sesong vil vi sette oss ned med Jamie og diskutere hvorvidt han er klar til å tre tilbake i rollen sin, skriver Sky Sports.

Tirsdag stod mannen bak hetsen og videoen av en spyttende Carragher frem med fullt navn i et intervju med Mirror. Waliseren Andy Hughes kunne der fortelle at han fryktet for sikkerheten til datteren etter episoden.

– Jeg har mottatt trusler, dødstrusler og all mulig hets, og jeg vet ikke hvordan jeg skal takle det. Jeg uroer meg for min datters sikkerhet. Jeg gjør virkelig det, sa Hughes.

Onsdag la Carragher også ut en ny melding på Twitter. Han understreker at han har all skyld i saken.

– Jeg har gjort en stor feil og tar fullt og helt ansvaret. Jeg er den eneste skyldige etter denne beklagelige situasjonen, så vær snill å la familien min være i fred, skriver Carragher.