Bevæpnet klubbeier stormet banen

Den greske toppkampen i fotball mellom PAOK og AEK ble søndag avbrutt i det 89. minutt på stillingen 0-0 etter skandalescener.

STORMET BANEN: PAOK-eier Ivan Savvides. Foto: Eurokinissi

Dommeren underkjente en PAOK-scoring på grunn av offside. Det førte til at klubbeier Ivan Savvidis stormet ut på banen og truet både dommeren og AEK-spillere, ifølge bilder vist av TV-kanalen NOVA.

Det ble også vist bilder som tydet på at klubbsjefen hadde en pistol med seg ut på banen.

Dommeren og hans assistenter flyktet inn i garderoben. Mer enn to timer etter kampslutt skal dommeren ifølge greske medier ha endret oppfatning og informert begge lags kapteiner om at den annullerte scoringen likevel var godkjent.

STORMET BANEN: PAOKs eier stormet banen bevæpnet med pistol. Foto: Stringer

AEK nektet da, ikke urimelig, å gå på banen og spille de resterende minuttene. Saken må nå utredes av den greske sportsretten.

Fikk tilbake poeng
Den har hatt nok å gjøre den siste tiden. 25. februar ble PAOKs hjemmekamp mot Olympiakos avlyst fordi gjestenes trener Óscar Garcia rett før kampen ble truffet i hodet av en papirrull fra et kassaapparat. Den var kastet av en PAOK-tilhenger.

Olympiakos ble tilkjent 3-0-seier, men sportsretten valgte i tillegg å trekke PAOK tre poeng. Den siste straffen ble imidlertid opphevet av en ankeinstans. Det skjedde så sent som søndag morgen, noen timer før det igjen skjedde skandaløse hendelser i en PAOK-hjemmekamp.

Kokte over
PAOK skulle egentlig spilt søndagens kamp for tomme tribuner, men ankeinstansen opphevet også den delen av straffen, og foran fulle tribuner kokte det over igjen.

Før avspark i søndagens avbrutte kamp toppet AEK tabellen to poeng foran PAOK og fire foran Olympiakos. Sistnevnte ble trukket tre poeng for tilskuerbråk i et hjemmetap mot AEK, men en anke skal behandles tirsdag.

Olympiakos vant søndag 4-0 borte mot Platanias med Omar Elabdellaoui på banen i 90 minutter.