Molde smadret Sandefjord

Navnebrødrene Fredrik Aursnes og Fredrik Brustad scoret én gang hver og var begge toneangivende da Molde slo Sandefjord 5-0 i første runde i Eliteserien søndag.

Se hele målfesten i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Molde – Sandefjord 5-0

Aursnes satte inn Moldes første seriemål denne sesongen etter 22 minutter da han fra straffemerket sendte Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen til høyre og plasserte ballen sikkert til venstre.

Fredrik Brustad la på til 2-0 etter 36 minutter da Molde-laget kontret Sandefjord i senk. En glimrende gjennombruddspasning fra Aursnes fant Brustad som satte på turboen og trillet ballen inn.

Det var bare starten på det som skulle bli en meget trivelig aften for dem som holder med Molde – Thomas Amang, Eirik Hestad og Petter Strand sørget nemlig for at målfesten fortsatte i første omgang.

– Det de har vist er meget bra

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, er mektig imponert over eliteserieåpningen til laget han har tippet på andreplass i år.

– Det de har vist i dag er meget, meget bra. Molde er det laget som bør ligge nærmest Rosenborg også i år, for de har god dekning i alle posisjoner og spiller et system som passer spillerne, sa Mathisen underveis i kampen i FotballXtra.

Samtidig slaktet han Magnus Powells Sandefjor-mannskap.

– Det er et bleikt Sandefjord vi ser her. De har ingenting å bidra med. Dette er tungt for Magnus Powell – han har litt av en jobb foran seg med dette, begrensede laget, konstaterte TV 2s fotballekspert.

Gode spilleforhold

I det som ble en serieåpning preget av snødekte baner, virket spilleforholdene i Molde forholdsvis gode.

Brustad hadde muligheten til å bli tomålsscorer like etter pause da han ble spilt fri av Petter Strand, men 28-åringens avslutning ble mesterlig reddet av tidligere Manchester City- og New York City-spiller Holmen Johansen.

Vertene fortsatte å kjøre kampen etter pause, og Thomas Amang var kun centimeter fra å bli målscorer da han forsøkte seg fra distanse. Spissen fra Kamerun skrudde ballen utenfor Holmen Johansens rekkevidde, men ballen strøk feil side av stolpen sett med Molde-øyne.

Svakt SF-forsvar

Etter 57 minutter lyktes det imidlertid for Amang, mye takket være Sandefjord-forsvarer El-Hadji Gana Kane. Senegaleseren forsøkte å spille ballen tilbake til keeper, men et elendig tilbakespill ble altfor upresist og gjorde at Amang enkelt kunne sette inn 3-0 i nærmest åpent mål.

Like etter var det åpent i Sandefjord-forsvaret igjen. En lang crosser fant en umarkert Brustad ute til venstre. Han slo ballen til Eirik Hestad, som med venstrefoten satte inn 4-0 for Ole Gunnar Solskjærs lag.

Like etter var det vidåpent i bakrom igjen for vertene. Gjestenes forsvarslinje sto ukritisk høyt, og falt ikke av da Mathias Normann løftet ballen i bakrom. Petter Strand takket og bukket før han chippet ballen over en utrusende Holmen Johansen.

Like etter scoringen ble både Fredrik Brustad og Fredrik Aursnes tatt av banen til fordel for Erling Braut Håland og Tobias Svendsen.

(©NTB)