Oilers er ute: – Totalfiasko

Sesongen er over for Pål Gulbrandsen og Stavanger Oilers. For første gang på ni år skjer det allerede i kvartfinalen.

Se intervjuet med Gulbrandsen i vinduet øverst!

Frisk Asker – Stavanger Oilers 4-1 (4-1 i kamper)

Etter fiaskoen erkjenner treneren at egen stilling kommer til å vurderes.

– Det er naturlig, det. Vi må vurdere alle ledd – spillere, trenere, alle som er rundt laget. Det er sikkert mange ting vi kunne gjort annerledes, sier Gulbrandsen i intervjuet vist på TV 2 etter nederlaget.

Han mener dagens 1-4-tap, der laget sløste med sjansene, oppsummerer sesongen.

– Vi har ikke vært gode nok hele sesongen, verken i seriespillet eller sluttspillet. Gjennomgående scorer vi for lite mål, som vi blir straffet for i dag og. I tillegg slipper vi enkelt til bakover, sukker Oilers-treneren, og fortsetter:

– Vi har hatt mye suksess i Stavanger, med mange solide sesonger. Nå har vi landet godt på jorden. Å vinne noe er aldri lett. Det krever steinhardt arbeid og dedikasjon, og i år har vi ikke greid å komme opp.

– Totalfiasko

Den regjerende norgesmesteren, Stavanger Oilers, har hatt en tung sesong.

Den fortsatte fredag kveld mot Frisk Asker, der storklubben måtte vinne for å holde liv i sesongen. Pål Gulbrandsens menn tapte til slutt 1-4 for Frisk Asker.

Dermed går ikke Oilers, som har vunnet kongepokalen seks år på rad, videre til kvartfinalen for første gang på ni år.

TV 2s hockey-kommentator Kasper Wikestad konstaterte underveis i kampen at det sannsynligvis går mot store endringer i Stavanger.

– Det er vanskelig å se for seg hvordan man kan fortsette uten store endringer for Stavanger. Dette er totalfiasko, sa Wikestad, før TV 2s ekspertkommentator fulgte opp:

– Hvert fall på spillersiden blir det store endringer. Så spørs det om de gjør noe på trenersiden eller administrativt. Før i år har det vært såpass stabilt, at de vil nok se tilbake på denne sesongen og se hva de har gjort feil. De har bygget en sterk organisasjon over lang tid. Hvis dette først skal skje med noen, er det bra det skjer med Oilers. De kan klare å puste samtidig som de ser på hva de må forbedre, sa Geir Hoff.

Fikk en elendig start

Og kampen kunne knapt startet verre for den regjerende mesteren. Bare åtte minutter var gått da Endre Medby sendte hjemmelaget i føringen.

– Fryktelig start for Pål Gulbrandsen, som kunne ha vært annerledes om noen av spillerne hans hadde satt sjansene tidlig i kampen, sa TV 2s hockey-kommentator Kasper Wikestad.

I andre periode knuste hjemmelaget Gulbrandsens håp om en eventyrlig snuoperasjon. Vinny Saponari la på til 2-0 tidlig, mens Cato Cocozza økte ledelsen midtveis.

Helt i starten av den siste perioden tente Eirik Salsten håpet for Oilers, men Alex Wall satte et endelig punktum med sin 4-1-scoring.

Vålerenga ute

I likhet med Oilers, lå Vålerenga under 1-3 i kamper i forkant av fredagens runde. Joey Benik ble matchvinner for Lillehammer i sudden death, som også sender Vålerenga på hodet ut av sluttspillet i kvartfinalen.

Til ordinær tid endte kampen 1-1, der Stefan Espeland scoret for Vålerenga og Simen Thoresen Rønold for hjemmelaget.

I den tredje kampen vant Sparta knusende 4-0 over Manglerud Star, og leder dermed 3-2 i kamper. Kyle Osterberg og Andreas Klavestad scoret ett hver, mens Greg Wolfe scoret to. På søndag sikrer Sparta seg semifinalebillett med seier borte.

Storhamar er allerede klare for semifinale etter å ha utklasset Lørenskog.

Lik TV 2 Sporten på Facebook