BESKYLDES: Bradley Wiggins beskyldes for å ha krysset en uetisk linje med brukes av medisinsk preparat.
BESKYLDES: Bradley Wiggins beskyldes for å ha krysset en uetisk linje med brukes av medisinsk preparat. Foto: Laurent Cipriani

Bradley Wiggins slår tilbake etter dopingrapport:

– Jeg er utsatt for en ondsinnet svertekampanje

Tidligere Tour de France-vinner Bradley Wiggins tilbakeviser på det sterkeste at han har gjort noe som helst uetisk i sykkelkarrieren sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med BBC mandag kveld gikk 37-åringen knallhardt ut mot rapporten fra Det britiske sportdepartementet.

I rapporten hevdes det at Bradley Wiggins brukte et forbudt kortisonpreparat for å forbedre prestasjonen, ikke bare behandle allergiproblemer, i forkant av Tour de France-triumfen i 2012.

Den slår fast at Wiggins og Team Sky «krysset en etisk linje» ved bruken av det forbudte preparatet.

– Ikke på noe tidspunkt i karrieren min gjorde vi noe uetisk. Jeg tilbakeviser påstandene ett hundre prosent. Dette er en ondsinnet svertekampanje, tordner han i et intervju med BBC.

– Bedre rettigheter om jeg hadde drept noen

Wiggins kaller det hele en heksejakt og forteller at barna hans mobbes på skolen på grunn av dopinganklagene. Tour de France-vinneren fra 2012 omtaler situasjonen som «et levende helvete» overfor den britiske statskanalen.

Videre går han hardt ut mot kilden som lekket det konfidensielle materiellet, og dermed avslørte Wiggins' bruk av preparatet.

– Jeg hadde hatt bedre rettigheter om jeg hadde drept noen enn i denne prosessen. Jeg vet ikke hva motivasjonen hans (kilden, journ. anm) er. Alt var på grunn av det medisinske behovet, og hele situasjonen er blitt et rot bestående av rykter, sier den tidligere syklisten, før han fortsetter:

– Det er ingen medisinske journaler som kan støtte opp under påstandene. Hvem er disse kildene? Kom ut. La deg intervjue. Dette er en alvorlig sak.

Kaggestad rister på hodet

Mandag uttalte TV 2s antidopingekspert Mads Kaggestad seg om saken. Han ristet på hodet av innholdet i den nye rapporten, og påpekte at det er uheldig at Team Sky har opptrådt i en dopinggråsone.

– De etiske grensene er brutt. Det er taktiske årsaker til at kortison blir brukt. Triamcinolone er en allergimedisin ment for veldig syke mennesker. Her er den sannsynligvis brukt for å manipulere vekt og øke prestasjonene, men uten at man mister kraft. Det er også svært smertestillende. Blant andre tidligere doper David Millar har sagt i intervjuer at Triamcinolone er det mest effektive dopet han hadde brukt. Man har også en langtidseffekt. Du kan i tillegg tilføre mer innenfor det vinduet som du har til bruk av stoffet, sier Kaggestad.