Larviks Thea Mørk er inne i landslagsvarmen.
Larviks Thea Mørk er inne i landslagsvarmen. Foto: Nesvold, Jon Olav

Gravid Herrem erstattes av Thea Mørk

Håndballjentenes tropp til viktige EM-kvalikkamper er klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har tatt ut sin første landslagstropp etter VM-finalen i desember.

Det er til de to EM-kvalifiseringskampene mot Kroatia 21. og 25. mars. Dette er kamp tre og fire av seks i kvalifiseringen til EM i Frankrike i desember.

Nora Mørk er ute med korsbåndskade, og Camilla Herrem er gravid.

Men en annen Mørk, Noras formsterke tvillingsøster Thea, er hentet inn som erstatter for Herrem på venstrekanten.

– Jeg er kjempeglad! Dette var skikkelig gøy. Det har vært deilig å være tilbake etter skadene å så få gode tilbakemeldinger. Men jeg turte ikke håpe på landslaget, og jeg hadde forstått det om det ikke ble meg, sier en glad Thea Mørk til TV 2.

I likhet med tvillingsøster Nora har Thea Mørk hatt mange og lange skadeavbrekk. Det har vært tre korsbåndoperasjoner og en skulderoperasjon. Den venstre skulderen har vært ute av ledd fire ganger.

– Det er jo en systemfeil i familien. Den har tatt rotta på meg mange ganger, så jeg ikke har fått muligheten til å konkurrere om plassen.

Camilla Herrem er gravid.
Camilla Herrem er gravid. Foto: Ruud, Vidar

Før EM-kvalifiseringskampene står hun med kun fem landskamper og ni mål.

– Men jeg må si meg fornøyd med det jeg har fått til nå, og som gjør at jeg får lov til å bli med denne gangen. Jeg skal gjøre så godt jeg kan i alle roller. Være positiv, blid og hardarbeidene, lover 26-åringen.

Ingen Sulland

Larvik-kapteinen har gjort det godt etter sitt comeback, for også Thea Mørk har slitt lenge med skader. Flere eksperter ønsket Linn Jørum Sulland inn i VM-troppen i desember. Selv med Nora Mørk ute har ikke landslagssjefen tatt med Vipers-spilleren. I stedet har han tatt med høyrekanten til Vipers, Malin Aune. Hun fikk ikke plass i VM-troppen sist, men var med på EM-gullet i 2016.For å erstatte Nora Mørk, har Hergeirsson Amanda Kurtovic og Stine Skogrand.

– Var Linn Jørum Sulland aktuell nå?

– Jeg tenker at vi jobber videre med disse spillerne nå. Disse er aktuelle også mot 2022 og 2024. Linn spiller fullt for klubblaget etter mange skader og det er flott. Så spørs det om den belastningen er nok, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

– Sier du med det at hun har spilt sin siste landskamp?

– Jeg skal aldri si aldri. Ingen dører er stengte. Men nå bygger vi spillere for dette året, og årene som kommer. Så får vi se hva vi trenger.

To spillere i VM-troppen er flyttet ned til rekruttlandslaget. Vipers-spiller Emilie Hegh Arntzen er erstattet av Mari Molid. Også Vilde Mortensen Ingstad, som spiller i Esbjerg, er ute.

Hun var den tredje strekspilleren i VM. Nå nøyer landslagsledelsen seg med to, Heidi Løke og Kari Brattset.

Tar med tre målvakter

Derimot er det med tre målvakter. Silje Solberg ble vraket til VM-troppen, men ble hentet inn til finalen mot Frankrike. Til EM-kvalifiseringen er både Solberg, Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø inne.

I mange år har landslaget kun tatt med to målvakter til mesterskap. Nå åpner landslagssjefen for å tenke annerledes, og utelukker ikke å ta med tre.

– Nå kommer vi til å ta med tre målvakter på aktivitetene fram til EM-uttaket, så får vi vurdere to eller tre i EM. Før har det vært best med to, for det gir oss også en ekstra utespiller. Men det ble mye belastning på de to i VM. Det kan hende at vi skal bryte mønster og gjøre ting annerledes, så jeg utelukker ikke tre også i EM, forklarer landslagstreneren.

Landslagstroppen:

Kari Aalvik Grimsbø, Gyøri Audi ETO, Mari Molid, Randers HK, Veronica Kristiansen, FC Midtjylland, Heidi Løke, Storhamar Håndball Elite, Stine Skogrand, Silkeborg-Voel KFUM, Stine Bredal Oftedal, Gyøri Audi ETO, Malin Aune, Våg Håndball Elite, Silje Solberg, Issy Paris, Kari Brattset, Våg Håndball Elite, Katrine Lunde, Våg Håndball Elite, Helene Gigstad Fauske, FC Midtjylland, Emilie Christensen, Larvik HK, Amanda Kurtovic, CSM Bucuresti, Sanna Solberg, Team Esbjerg, Thea Mørk, Larvik HK, Marit Røsberg Jacobsen, Byåsen Håndball Elite,