Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lundby gjorde et kjempehopp på 100 meter i første omgang og ledet med drøye ti poeng foran finaleomgangen. Der fulgte OL-mesteren opp med et nytt kjempehopp på 97 meter.

Det ga en formidabel seiersmargin på 23,2 poeng.

– Dette ble en fantastisk bra dag for meg. Hoppene mine var bedre enn i går, og det første var spesielt bra, sa en glad Lundby etter seieren.

– Nå håper jeg bare å fortsette samme måte og ta flere seirer mot slutten av sesongen. Jeg ser virkelig fram til å hoppe i storbakken hjemme i Norge i neste uke, tilføyde hun.

Bøverbru-jenta tok sin 12. verdenscupseier. Ingen i Norge har flere. Roar Ljøkelsøy står med 11.

Med seieren leder Lundby verdenscupen med 300 poeng på tyske Katharina Althaus. Tre renn gjenstår av sesongen. De to kan dermed teoretisk sett ende på samme poengsum, men Lundby har uansett flere seirer enn den tyske jenta kan få.

På herresiden har tre nordmenn vunnet verdenscupen i hopp sammenlagt. Anders Bardal gikk til topps i 2012, og fulgte dermed i fotsporene til Espen Bredesen (1994) og Vegard Opaas (1987).

Maren Lundby og Katharina Althaus har vært vinterens to store profiler i internasjonal kvinnehopping. Begge har vært på pallen i samtlige renn så langt.

Anna Odine Strøm gjorde også en meget god konkurranse i Rasnov søndag. Alta-jenta landet på 89 meter i første omgang og fulgte opp med 85 i den andre. Det ga tiendeplass til slutt.

Silje Opseth fikk på sin side til svev på 86,5 og 80 meter i Romania søndag. 20.-plass ble fasiten for Vikersund-jenta.

Maren Lundby måtte nøye seg med andreplass i lørdagens renn i Romania. Der måtte OL-mesteren se seg slått av Althaus i et renn som ble avsluttet etter én omgang. Vinden ble for vrien til at annen omgang kunne gjennomføres.

(©NTB)