NOMINERT: Ada Hegerberg.
NOMINERT: Ada Hegerberg. Foto: Ness, Jan Kåre

Norsk fotballprofil på eksklusiv liste over verdens beste

Ada Hegerberg kan havne på årets lag i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den Internationale Spillerforening (FIFPro) har offentliggjort sin eksklusive liste over planetens beste kvinnelige fotballspillere.

Lyon-profilen Ada Hederberg er den eneste nominerte med norsk pass. Det er en stor anerkjennelse for Hegerberg å være nominert nok en gang.

– Mitt Lyon, skriver Hegerberg på Twitter, der hun legger ved en retweet av at hun er nominert på den eksklusive listen.

Totalt er 55 spillere nominert til en plass på verdenslaget for 2017. Hegerberg er en av 15 angripere som er nominert til en plass på verdenslaget. I tillegg er er fem keepere, 20 forsvarsspillere og 15 midtbaneprofiler nominert.

Senere skal listen barberes ned til de elleve beste kvinnelige fotballspillerne i verden.

Hegerberg havnet på verdenslaget i 2016.

Listen inkluderer åtte spillere som også havnet på verdenslaget i 2017: Nilla Fischer, Wendie Renard, Dzsenifer Marozsan, Carli Lloyd, Marta, Alex Morgan, Ada Hegerberg og Eugenie Le Sommer, skriver FIFPro på sin nettsider.

Mer enn 4000 kvinnelige fotballspillere fra FIFPro har stemt frem de nominerte.

Verdenslaget vil bli offentliggjort 8. mars, som er den internasjonale kvinnedagen.

På vinnerlaget vil én keeper, fire forsvarsspillere, tre midtbanespillere og tre angripere få en plass som et synlig bevis på at de er de beste spillerne i sine posisjoner.

Sjekk alle de nominerte her (ekstern lenke FIFPro)