– Han kan virkelig alt

Scott McTominay fikk tillit fra start mot Chelsea søndag ettermiddag og leverte virkelig varene da Manchester United vant.

Søndag ettermiddag var det duket for storoppgjøret mellom Manchester United og Chelsea, og det var en overraskelse i hjemmelagets startoppstilling.

21 år gamle Scott McTominay fikk tillit på de rødes midtbane og med det oppgaven å stoppe Chelseas stjernespiller Eden Hazard.

Den engelskfødte midtbanestrategen spilte en strålende kamp i 2-1-seieren over Chelsea, og får ros av sin egen sjef etter forestillingen.

– Han er en fantastisk spiller. Han er hva man kaller en topp moderne midtbanespiller. Han kan gjøre absolutt alt. Det eneste han ikke gjør er å score mål, som han kan, men fordi jeg gir han andre oppgaver har han ikke nok frihet til å gjøre det, sa United-manager Jose Mourinho til Sky Sports etter kampen mot Chelsea.

Se intervjuet i vinduet øverst!

McTominay har vært del av treningsleirer for yngre landslag i Skottland, men ikke representert landet i noen aldersbestemte kamper. Allikevel står han nå på grunn av skotsk slekt fritt til å velge mellom både England og Skottland.

Den nyansatte skotske landslagssjefen, Alex McLeish, skal i følge Daily Mail være veldig lysten på ta med United-spilleren i neste måneds tropp mot Costa Rica og Ungarn.

– Spennende

Det var blant andre Juan Mata og Michael Carrick som måtte vike da Mourinho gjorde plass til talentet som har vært i klubben gjennom hele barndommen i søndagens storkamp. United-manageren mener han har alt, men det er ikke alle enige i.

– Mourinho sier han kan gjøre alt. Jeg sier at han er ingen strålende førsteforsvarer og ingen veldig god pasningsspiller, men litt i mellom absolutt alt. Så det blir spennende å se hvor utviklingen går, sa Erik Thorsvedt i TV 2s Premier League-studio etter kampen mot Chelsea.

TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland er også delvis enig med sin kollega:

– Han er en typisk Mourinho-spiller. Fysisk sterk og meget disiplinert defensivt, men har null bidrag offensivt enn så lenge.