Landslagssjefen forsvarer valget av Svendsen som ankermann

– Jeg tror ikke noen andre ville gjort en bedre jobb, sier landslagssjef Egil Kristiansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Emil Hegle Svendsen skjøt seg bort på siste stående skyting og forærte stafettgullet til Sverige.

Det var en vond reprise av sprekken på siste stående i Sotsji-OL.

Landslagssjef Egil Kristiansen forsvarer likevel valget av Hegle Svendsen som ankermann.

– Planen var å ha Johannes Thingnes Bø på tredje etappen slik at han kunne gå inn eventuelle luker, eller faktisk skape en selv. Men svensken hang på, så det ble ingen luke, sier han til TV 2.

Valget skal ha blitt tatt for to dager siden.

– Vi syns det funket veldig bra å ha han på tredjeetappe på mixed-stafetten, og så hvor mye han kunne gjøre for oss på en sånn etappe. Det så vi jo i dag også, så jeg tror ikke fordelingen av etapper var det utslagsgivende i dag. Jeg ba ikke om å få den etappen, men jeg hadde lyst til å gå ankeretappen da jeg fikk muligheten, forteller Hegle Svendsen.

– Jeg tror ikke noen andre ville gjort en bedre jobb

Mange trodde før OL at Johannes Thingnes Bø skulle være Norges ankermann, men etter en nøye vurdering gikk landslagssjefen til slutt for å gjenta suksessoppskriften fra miks-stafetten.

Thingnes Bø gikk en svært god etappe, men klarte ikke å riste av seg svenske Sebastian Samuelsson på sisterunden. Dermed ble det en ren duell mellom Emil Hegle Svendsen og Fredrik Lindström på siste etappe.

– Var det riktig å velge Emil som ankermann?

– Emil var komfortabel med det selv, og jeg tror ikke noen andre ville gjort noen bedre jobb heller. Skyteforholdene var svært vanskelig, og jeg tror faktisk at kanskje Emil var den av våre som taklet det best, sier Kristiansen til TV 2.

Johannes Thingnes Bø mener han ikke hadde gjort en bedre jobb dersom han hadde ankeretappen.

– Jeg har ikke vondt av Emil på en måte, for jeg vil ikke at han skal føle seg som en synder. Hadde jeg stått der hadde jeg sikkert fått strafferunde selv. Jeg er rett og slett imponert over svensken som klarte seg med ett ekstraskudd. Det var rett og slett veldig vanskelig sier.

– Emil har kommet over Sotsji

Kristiansen mener at det ikke var snakk om noe Sotsji-spøkelse som innhentet Hegle Svendsen.

– Hvis det hadde vært noen andre så hadde det vært like vanskelig for dem. Men det er klart at du føler med utøveren som står der og sliter. Du vet at forholdene er kjempevanskelige.

– Særlig etter det som skjedde i Sotsji?

– Nei, det har vi ikke noe særlig fokus på. Det er en av de tingene man må takle som idrettsutøver. Man må komme seg over ting som har skjedd, og det har Emil kommet over.

Emil Hegle Svendsen selv var skuffet, men fattet i møte med Eurosport etter målgang.

– Jeg synes det var veldig krevende. Jeg synes det var dritvanskelig, og jeg forstår ikke hvordan han ved siden av meg fikk treff. Men all ære til Sverige, de vant fortjent, sier Hegle Svendsen.

– Jeg må bare beklage den siste skytingen. Men vi har sølv, vi kunne havnet utenfor medalje slik som Frankrike.