Bøkkos herlige OL-revansj: – Spesielt og gøy å se ned på Kramer fra pallen

Håvard Bøkko (31) innrømmer at han har tvilt på veien fra comeback til OL-gull.

Se hvordan de norske guttene tok gull i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Veien frem til OL-gull på lagtempo har vært både lang og trøblete for Håvard Bøkko. Høsten 2016 tok han pause fra skøytesatsingen, men gjorde comeback året etter. Det var ikke uten motgang.

Kort tid senere brakk 31-åringen fra Hønefoss fra leggbeinet etter at han landet forkjært på et saltoforsøk. I OL-oppkjøringen skadet Bøkko ankelen.

Men sammen med Sverre Lunde Pedersen og og Simen Spieler Nilsen gikk han onsdag inn til et sensasjonelt OL-gull på rekordtid – tolv år etter at han deltok på sitt første OL i Torino.

– Det er litt spesielt og gøy å se ned på Sven Kramer på pallen. Jeg har jobbet mot det i mange, mange år. Å gjøre det på lagtempo i OL med tre veldig gode kompiser… Det kan ikke bli så mye bedre, sier Håvard Bøkko til Eurosport Norge.

Jevnaldrende Sven Kramer fra Nederland har håvet inn medalje på medalje gjennom Bøkkos karriere.

Bøkko forteller at han fikk en melding på Snapchat av Simen Spieler Nilsen etter et svakt løp i fjor. Budskapet var temmelig klart: «nå må du faen med finne frem skøytene igjen».

– Jeg har tvilt litt underveis. På denne tiden i fjor hadde jeg mer enn nok med å holde følge med jentene på laget, sier Bøkko til TV 2.

Bronsen på 1500 meter fra Vancouver var Bøkkos eneste OL-medalje.

– Det har vært både slit og glede. Det er ikke lett å trene seg til å bli god på skøyter. Sånn er det i alle idretter. Det er mange liter svette og melkesyre, sier han.

Lagkamerat Sverre Lunde Pedersen var glad på Bøkkos vegne.

– Det er vel fortjent. Han har slitt med mye de siste årene, men vi fikk han tilbake i begynnelsen av året. Han sprer glede og humor, og han har jobbet hardt for å komme tilbake, så det er imponerende, sier han til TV 2.

Gjestene i TV-stua på tv2.no jublet ekstra mye for Bøkkos etterlengtede gull.

– Dette unner jeg en stor idrettsmann av hele mitt norske idrettshjerte, sa TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

Landslagstrener Sondre Skarli var naturligvis høyt oppe etter OL-gulet.

– Jeg ga Håvard en lang klem, han var den første jeg klemmet. Det er under ett år siden han brakk beinet og måtte gjennom tre operasjoner. Nå har han kronet karrieren med et OL-gull. Nå skal han nyte kvelden, sier han til Eurosport Norge.