I tårer etter sjokk-exit

OL i Pyeongchang har dessverre blitt en fiasko for gullfavoritt Marcus Kleveland (18).

Se de norske i kvalifiseringen i Sportsnyhetene øverst på siden!

18-åringen fra Dombås kom til Sør-Korea, som gullkandidat i både slopestyle og big air.

Etter han mislyktes i slopestyle skulle den store revansjen komme i hans favoritt-disiplin - big air.

Derfor var det et sjokk at nordmannen røk ut i kvaliken, onsdag morgen.

– Det går ikke bra nå. Det er jævlig tungt, sier en fryktelig skuffet Kleveland til TV 2.

Han landet en backside 1440 stalefish på første forsøk, noe han trodde kom til å holde for å kvalifisere seg til finalen. Dessverre ble det ikke bedre betalt enn 84, 25 poeng, noe som kun holdt til en 10. plass.

Dermed hadde han presset på seg i andre og siste forsøk, for å bli blant de seks som gikk videre til finalen. Det endte med fall, og 18-åringen kastet hjelmen i frustrasjon da han skjønte at OL-drømmen ble knust.

– Den største nedturen jeg har hatt

Etterpå måtte ta en lang pause sammen med trenerne og Silje Norendal før han orket å snakke med media.

– Dette er desidert den største nedturen jeg har hatt noen gang. Når du er på noe så stort, og du ikke klarer å gjennomføre er det dritkjipt. Da jeg stod med Silje over gjerdet der måtte jeg ha brillene på så ingen skulle se at det kom en tåre, forteller han.

Etter to sølv i X Games for noen uker siden, både i slopestyle og i big air, var det knyttet store forventninger til 18-åringer i OL.

Selv mener han at presset ikke var grunnen til skuffelsen.

– Nei, det var ikke presset. Big air er min favoritt-disiplin, og jeg følte at jeg hadde triksene som skulle til. Jeg hadde en ganske god trening, og trikset jeg prøvde på andre forsøk satt på treningen. Nivået er skyhøyt. Jeg prøvde en backside 1620 på andre hoppet, men gikk litt lengre enn jeg trodde. Da gikk jeg på rumpa, sier han.

– Hadde du trodd at dette kunne skje, etter at du har vært så stabil i big air i flere sesonger?

– Nei. Alt kan jo skje, men det var ikke dette jeg hadde sett for meg i dag. Jeg hadde sett for meg å kjempe i toppen på lørdag, avslutter Kleveland.

– Han hadde vekten av et helt land på skuldrene

Torgeir Bergrem var eneste nordmann som kvalifiserte seg til lørdagens finale, med en sterk poengsum på 94, 25 - noe som holdt til en 4. plass i kvaliken.

I første heat røk dessverre også Ståle Sandbech ut.

– Det er jo gøy å lande, men jeg har jo to veldig gode kamerater som jeg hadde lyst til å kjøre sammen med i finalen. Jeg skal prøve å gjøre så godt jeg kan i finalen, men det hadde vært morsommere å ha med Marcus og Ståle, sier Bergrem til TV 2.

Selv om Kleveland sier han ikke ble felt av presset mener Bergrem at det i så fall ville vært forståelig.

– Han er er 18 år, og har et helt land på skuldrene dine som forventer at du skal ta gull, må det være helt jævlig. Jeg er jo i en litt annen posisjon. Jeg har litt mer erfaring, og det er ingen som forventer at jeg skal vinne, sier han.

– Det er jo veldig høye poengsummer vi ser i kvaliken her. Er du overrasket over det?

– Jeg er overrasket over noe, og jeg syns Ståle skulle vært kvalifisert. De gir ofte høyere poengsummer i andre forsøk, også er det ingen fordel å kjøre tidlig. Jeg skal prøve å kjøre bra i finalen, og da er det alltid bedre dømming. For da vet folk hvor listen ligger, og da kan de begynne å dømme riktig fra starten av, mener Bergrem.