Sølv-Ragnhild: – Livet mitt er forandret for evig og alltid

Ragnhild Mowinckel sjokkerte alle, inkludert seg selv, og står plutselig igjen med to OL-medaljer.

Se Mowinckel kjøre inn til sølv i Sportsnyhetene øverst på siden!

– Nei, jeg kan egentlig ikke sette ord på hvordan jeg har det. Akkurat nå er jeg forfjamset, glad, forvirret og i ekstrem gledesrus. Det er helt utrolig. Jeg hadde ikke trodd dette i utfor.

Det sier en ekstatisk Ragnhild Mowinckel når TV 2 møter henne noen timer etter at OL-sølv nummer to ble sikret med en smått sensasjonell utfor natt til onsdag norsk tid.

– Jeg er utrolig stolt

– Du så mildt sagt sjokkert ut da du kom i mål. Er du like overrasket som alle oss andre?

– Ja. Jeg kunne ha forstått det litt mer i super-G, med tanke på at det er der jeg føler jeg er nærmest og med tanke på resultatene jeg har hatt. Men i utfor er jeg ikke en av de favorittene som alltid er der oppe, så dette er jo en ekstrem overraskelse. En ekstrem positiv overraskelse. Jeg er utrolig glad og utrolig stolt over å ha fått til dette på en sånn dag, når det gjelder som mest, forteller hun.

Bare favoritten Sofia Goggia fra Italia maktet å kjøre raskere i utforløypen i Jeongseon, og det med fattige ni hundredeler.

Det gjorde at 25-åringen ble den første norske kvinnelige alpinisten som tar en OL-medalje i utfor.

Molde-jenta tok også sølv i storslalåm tidligere i lekene, noe som gjør at hun kan kalle seg tidenes alpine vinterolympier på kvinnesiden for Norge.

– Puslespillet Ragnhild begynner å legges

– Jeg føler jo at jeg har tatt den «lange veien» til å bli god. Det har liksom ikke skjedd over natten. Og utfor har tatt enda lengre tid igjen. Men det har skjedd mye de siste to årene, og det klyvet jeg har tatt i år på fart har jeg merket. Så det er utrolig gøy å kjøre med den selvtilliten jeg gjør nå, sier hun.

– Hva er det som gjør at du nå endelig får ut potensialet mange har ventet på?

– Puslespillet Ragnhild begynner å legges. Tidligere har jeg manglet et par deler, men nå begynner det å bli mer komplett. Det rennhodet jeg hadde tidligere var rett og slett ikke bra nok. Jeg har ikke funnet riktig spenningskurve for å prestere best. Men nå er jeg mye mer på riktig spor. Det ser man jo. Forståelsen min er mye større nå.

– Hvordan vil to OL-medaljer forandre livet og hverdagen din når du kommer hjem til Norge?

– Det forandrer helt sikkert livet og hverdagen min. Men akkurat nå er det vanskelig å sette det i perspektiv. Jeg vil tro at det forandrer livet mitt. For min del er det forandret for evig og alltid uansett. Jeg har vært så heldig å få oppleve å ta OL-medalje. Det er det største man kan gjøre som idrettsutøver, så selvfølgelig er det stort. Men jeg tror kanskje ikke jeg vil forstå det før jeg kommer hjem.