DOPINGTATT: Ziga Jeglic, her fra matchvinnerstraffen mot Slovakia, har blitt testet positiv for middelet fenoterol.
DOPINGTATT: Ziga Jeglic, her fra matchvinnerstraffen mot Slovakia, har blitt testet positiv for middelet fenoterol. Foto: Jung Yeon-je

Slovensk ishockeyspiller dopingtatt før skjebnekamp mot Norge

Den slovenske landslagsspilleren Ziga Jeglic har testet positivt for doping før OL-møtet med Norge tirsdag, melder nyhetsbyrået AP.

Tirsdag formiddag møter Norge de slovenske herrene til skjebnekamp i OL.

Norge må vinne for å ta seg videre til kvartfinalen hvor OAR venter som motstander og det samme må Slovenia. Oppladningen til motstander slovenerne kunne derimot vært bedre.

Løperen Ziga Jeglic har nemlig før kampen testet positivt for doping. Han har testet positivt for stoffet fenoterol og har selv innrømmet handlingen.

– Spilleren har akseptert reglene og er nå suspendert fra all konkurranse for resten av mesterskapet. CAS vil nå fortsette etterforskningen etter lekene, kommer det i en pressemelding fra CAS.

Jeglic scoret på det avgjørende straffeslaget mot Slovakia i forrige kamp, og skal senere den kvelden testet positivt.

– Jeg tar denne medisinen for astma etter anbefalelse fra legen min. Dessverre glemte jeg å melde i fra om dette, og jeg beklager til alle de som er involverte og kommer til å følge de kommende kravene fra CAS, sa Jeglic til det slovenske nettstedet Delo.