MEDALJEJAKT: Martin Johnsrud Sundby med gull og sølv så langt i OL jakter på mer edelt metall når han skal gå sprintstafetten sammen med Johannes Høsflot Kløbo.
MEDALJEJAKT: Martin Johnsrud Sundby med gull og sølv så langt i OL jakter på mer edelt metall når han skal gå sprintstafetten sammen med Johannes Høsflot Kløbo. Foto: Johansen, Erik

Han går sprintstafetten sammen med Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby skal gå Norge til gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Høsflot Klæbo har lenge vært selvskreven til onsdagens sprintstafett i OL. Nå er det omsider bekreftet at Martin Johnsrud Sundby blir hans makker i den norske jakten på å ta gullet Norge sist tok i Vancouver-OL i 2010.

Sundby har selv ytret sitt kandidatur åpenlyst i media etter å ha tatt ett gull og ett sølv tidligere i OL. Dermed ble han valgt foran løpere som Emil Iversen og Finn Hågen Krogh, som begge har levert flere svake resultater denne sesongen. Krogh gikk seg ut av diskusjonen etter den svake 15-kilometeren.

– Han (Sundby) fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Jeg hadde dialog med de involverte før det, sier sprinttrener Arild Monsen til pressen etter uttaket.

Simen Hegstad Krüger ble også nevnt som et alternativ av mange etter magiske prestasjoner i OL. Han valgte selv å takke nei.

– Jeg har vurdert Simen Krüger med historikken og det han har gjort her. Vi snakket med ham om muligheten for å være igjen og være reserve. Det takket han nei til. Han var god og mett av OL, sier Monsen.

Klæbo og Sundby var tirsdag formiddag på langrennsstadionet i Pyeongchang for å øve på vekslinger.

– Det har vært mange sprintere på laget tidligere, men jeg håper å ta opp litt av det vi gjorde i Falun med to solide som holder hele dagen, sier Monsen til TV 2.

For kvinnene består det norske laget av Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla.