HJELM OG HANSKER: Lindsey Vonn hadde skrevet personlige meldinger på både hjelm og hansker.
HJELM OG HANSKER: Lindsey Vonn hadde skrevet personlige meldinger på både hjelm og hansker. Foto: NTB Scanpix

Dette betyr de mystiske tegnene til OL-stjernen

Lindsey Vonn (33) hadde funnet frem tusjen og skrevet på utstyret til OL-comebacket.

Det ble en skuffende sjetteplass i OL-comebacket i super-G lørdag for den amerikanske alpinstjernen Lindsey Vonn, men mange bet seg merke i bokstavene og tegnene på utstyret til 33-åringen.

På den ene hansken sto det nemlig «πιστεύω», mens hadde har et hjerte etterfulgt av «D.K.» på hjelmen.

Ifølge NBC er skriften på hansken det samme hun har tatovert på fingeren, og som er «tro» på gresk, mens initialene er bestefarens navn, Don Kildow. Han døde i en alder av 88 år i november i fjor.

Kildow tjenestegjorde for USA i to år under Korea-krigen på 50-tallet, og på den første pressekonferansen etter ankomst i Pyeongchang brøt Vonn sammen da hun snakket om Kildow.

– Jeg ønsker så sterkt å gjøre det bra for hans skyld. Jeg savner ham så mye. Han har vært en så stor del av livet mitt, og jeg hadde virkelig et håp om at han skulle være i live for å se meg i OL, men jeg vet at han ser på, sa Vonn, som måtte stå over OL i Sotsji med en kneskade.

Vonn har flere ganger tidligere snakket om sitt nære forhold til bestefaren, som er grunnen til at hun i det hele tatt begynte med alpint. Hjemme i Wisconsin bygget han en bakke og introduserte familien for skikjøring.

– Hadde det ikke vært for bestefaren min, hadde jeg ikke konkurrert. Han lærte faren min å stå på ski, og jeg tenker på ham hele tiden. Spesielt når jeg konkurrerer. Jeg føler meg nærmere han når jeg står på ski, sa Vonn i et intervju med CNN en drøy måned etter bestefarens plutselige dødsfall.

Det er ikke bare «tro» Vonn har tatovert på fingeren, for i 2016 fikk hun permanent tegnet inn en hai på innsiden av den ene fingeren.

– Det er for å symbolisere at man alltid går fremover. De kan ikke svømme baklengs eller stå stille. Da dør haiene. Tatoveringen er en påminnelse om hele tiden å strekke seg etter målene, forklarte Lindsey Vonn, ifølge NBC.

Vonn har nye medaljesjanser på utfor natt til onsdag.