SKUFFET ETTER SJUENDEPLASS: Mathieu Faivre uttalte seg til pressen etter sjuendeplassen i storslalåm. Det har satt sinnene i kok i den franske OL-leiren.
SKUFFET ETTER SJUENDEPLASS: Mathieu Faivre uttalte seg til pressen etter sjuendeplassen i storslalåm. Det har satt sinnene i kok i den franske OL-leiren. Foto: Fabrice Coffrini

Sender kjæresten til Shiffrin hjem fra OL

Mathieu Faivre straffes for uttalelsen han kom med etter søndagens storslalåm.

Den franske alpinisten Mathieu Faivre (26) var en skuffet mann etter å ha kjørt inn til sjuendeplass under OL-storslalåmen.

Straffes for uttalelser
Plasseringen kronet en strålende fransk laginnsats med fire løpere blant de sju beste, men det brydde Faivre seg lite om. Han var mest irritert over egen innsats og uttalte at "du skulle bare visst hva jeg tenker" på spørsmål fra en journalist om den gode laginnsatsen.

– Jeg er her for å kjøre for meg selv. Ikke forvent mirakler, sa Faivre.

Uttalelsene har fått konsekvenser. AFP skriver at Faivre nå sendes hjem fra OL av disiplinære årsaker.

– Han kom med uttalelser etter løpet som ikke er i tråd med lagånden, og han vil ikke bli værende for lagkonkurransen, sier David Castan i det franske skiforbundet.

Dermed går Faivre glipp av tidenes første lagkonkurranse i et OL. Faivre er regjerende verdensmester i øvelsen og mister muligheten til å ta sitt første OL-gull. I et innlegg på Facebook beklager franskmannen oppførselen og forklarer bakgrunnen for uttalelsene.

– Jeg minner om at jeg bekreftet til en journalist som spurte om hva jeg mente om den gode franske laginnsatsen, at lagets innsats (og ikke lagkonkurransen) var det siste jeg tenke på. Jeg vil bare skrive denne lille meldingen til dere for å unnskylde meg hvis dette har sjokkert noen av dere og forklare bakgrunnen for det jeg tenkte, skriver Faivre.

– Ski er en individuell sport, som praktiseres på et lag. Likevel, når vi står på startstreken, er det bare vårt individuelle renn og vår egen innsats som er viktig. Så da jeg skulle gi min kommentar til rennet, bare rundt ti minutter etter å ha passert målstreken, da var det bare min egen innsats og svikt jeg tenkte på. Ingen reagerer likt på å feile, og jeg må innrømme, siden jeg kommer sørfra, at jeg er litt varmblodig. Jeg snakket altså før jeg tenkte. Jeg ville ikke uttrykke manglende respekt for noen, jeg er ekstremt stolt av å representere landet mitt, og jeg takker alle som har gjort dette mulig.

Faivre har en fjerdeplass fra storslalåmrennet i Val-d'Isere som sesongbeste i verdenscupen. Totalt står Faivre med fem pallplasser i verdenscupen – kun én gang har han stått på toppen av pallen.

Alpin kjærlighet
Faivre er kjæreste med den amerikanske alpindronningen Mikaela Shiffrin. De to ble nylig et par, og i et intervju med US Magazine forteller 22-årige Shiffrin om hvor krevende det er å møtes når begge to ferdes rundt i forskjellige deler av verden.

– Det har ikke noe å si hvem jeg er sammen med, fordi jeg ser dem ikke noe særlig. Med ham kan vi i det minste trene sammen, stå på ski og finne måter å møtes på, sier Shiffrin.

Et av de sjeldne møtene fant sted i Paris like før jul. Shiffrin la ut et bilde på Instagram med hastaggen "seksten timer sammen".

– Vi har helt ærlig ikke hatt mange møter. Det er veldig nytt. Det startet i sommer. Så et typisk møte er at han flyr til USA eller jeg til Frankrike, så finner vi på noe å gjøre i kanskje fire dager. Så er det "ok, sees neste gang", sier Shiffrin.

Shiffrin tok selv gull under kvinnenes storslalåm i Pyeongchang, men storfavoritten feilet da hun kjørte ned til fjerdeplass i slalåmrennet.