Hege Bøkko, her fra onsdagens 1000 meter i Pyeongchang. Foto: AP Photo/Petr David Josek
Hege Bøkko, her fra onsdagens 1000 meter i Pyeongchang. Foto: AP Photo/Petr David Josek

Feilskjær ødela for syk Bøkko

Hege Bøkko og Ida Njåtun maktet ikke å kjempe i toppen på søndagens 500-meter på skøyter i Pyeongchang-OL. Japanske Nao Kodaira tok gullet på 36,94, som også er ny olympisk rekord.

Kodaira vant foran hjemmehåpet Lee Sang-hwa (37,33). Sørkoreaneren fikk et feilskjær på et kritisk tidspunkt, noe som bidro til at det «bare» ble sølv. Tsjekkeren Karolina Erbanová (37.34) knep bronsen.

Det ble ingen stor dag for de to norske løperne. Njåtun gikk allerede i det andre paret, men det ble ikke noen stor dag for 27-åringen. 39.33 holdt ikke til mer enn en 27. plass.

Hege Bøkko, som var helt knust etter sin mislykkede 1000 meter tidligere i mesterskapet, hadde dermed mye å revansjere. Men et feilskjær tidlig i løpet ødela mye for Bøkko. Dermed klokket hun inn på 38.53. Det holdt til slutt til en 18. plass. 26-åringen hadde ikke tusendelene på sin side. De to løperne på de to nest plassene var kun fire tusendeler raskere enn Bøkko.

– Heges løp ble spolert av feilen hun gjorde, sa skøyteekspert Mikael Flygind Larsen i TV Norges kommentatorboks om feilskjæret.

Etter løpet avslørte Bøkko at hun sliter med sykdom.

– Jeg begynte på en antibiotikakur i går. Kroppen hadde helst lyst til å bli i senga i dag, men det er jo OL.

26-åringen mener lekene i Sør-Korea har vært mislykket for hennes del.

– Nå må jeg bare se framover. Allerede om to uker er det VM sprint, selv om det ikke er noe jeg har hatt som et hovedmål i år, sa Bøkko.

– Jeg må bare glede meg over de andre, fantastiske norske prestasjonene i mesterskapet. Det inspirerer meg, la hun til.

(©NTB/ TV 2)