VAR-bilder får nettet til å koke

VAR har vært det mest omdiskuterte temaet i fotballverdenen den siste tiden, og lørdag kveld fikk tvilerne enda mer å klø seg i hodet for.

Det var under lørdagens FA-cupkamp mellom Huddersfield og Manchester United at hendelsen oppstod.

Samtlige trodde Juan Mata hadde doblet ledelsen for Manchester United, men dommer Kevin Friend signaliserte at han ønsket hjelp fra VAR, videoassistanse.

Målet ble annullert, men det var bildene som ble vist i ettertid som har skapt enorme reaksjoner på sosiale medier.

Et bilde som skal fremstille de linjene VAR bruker i sin bedømming, ble vist etter annulleringen. Problemet var bare at linjene så mer ut som et forsøk av en treåring enn et systemet til mange millioner kroner.

Det skapte hysteri blant mange i sosiale medier, spesielt på Twitter, hvor bildene gikk sin seiersgang i alle mulige varianter.

– Synes det burde innføres evaluering av samtlige avgjørelser hvert kvarter. Det burde gjøres så nøye at det tar 5-10 minutter. Deretter må avgjørelser gjøres om i etterkant. Der det er tvil, må man spille situasjonene om igjen. Tenk så artig fotballen hadde blitt da, skrev TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad etter situasjonen.

Juan Mata, som var innblandet i situasjonen, hadde også en morsom tilnærming til VAR:

– Jeg følte meg ganske dum når jeg hadde jublet en stund og var glad for at jeg scorte, så plutselig ser jeg dommeren ga signalet. Så ble det annullert. Jeg er for VAR og syntes det er viktig at avgjørende situasjoner får det rette utfallet, sa han til BBC etter kampen lørdag.