– Jeg har gjort dette i mange år nå

Romelu Lukaku var forskjellen på lagene da Manchester United vant 2-0 og slo Huddersfield ut av FA-cupen.

Se målene i Sportsnyhetene over!

Huddersfield - Manchester United 0-2

Det ble en svært komfortabel kveld for Jose Mourinhos menn da Manchester tok seg videre til kvartfinalen i FA-cupen lørdag kveld.

Etter tapet for Newcastle forrige helg var det stilt spenning til hvordan «Red Devils» kom til å svare mot Huddersfield.

Svaret fikk man etter kun tre minuttersspill. Romelu Lukaku sendte de rødkledde i føringen, og det var samme mann som fastsatte resultatet til 2-0 for United.

– Vi fikk selvtillit av å score såpass tidlig og med mål nummer to gikk alt vår vei. Det viktigste er at vi kommer ut av kampen med en god følelse inn mot Champions League til uken, sa Juan Mata til BBC etter kampen.

– Vi visste at det kom til å bli vanskelig, men så vi fikk vi en perfekt start. Så fikk vi mål nummer to og drepte kampen. Mye bra kontringsspill, også var vi iskalde foran keeper. Gode beslutninger, gode avslutninger og viktige mål, sa United-manager Jose Mourinho til BBC.

Drømmestart

Romelu Lukaku, som har fått mye kritikk denne sesongen, sendte United foran etter bare tre minutter. Belgieren ble spilt fri av Juan Mata og var råsterk før han banket ballen ned i korthjørnet.

United fikk dermed nøyaktig det de var ute etter, en tidlig ledelse som skulle forsvares med nebb og klør. Huddersfield kom seg over sjokket og var farlig frempå ved flere anledninger.

Minutter før hvilen kom det omdiskuterte VAR, videoassistanse, i sentrum. Samtlige trodde Juan Mata hadde økt ledelsen for bortelaget, men dommer Kevin Friend benyttet seg av sine videoassistenter og målet ble annullert for offside.

– Jeg jublet litt for tidlig tydelig, og så kanskje litt dum ut, fortalte Juan Mata selv om situasjonen.

Lukaku dobbel

Etter pause var det hjemmelaget som presset United bakover i banen, men klarte aldri å sette Sergio Romero skikkelig på prøve. Vondt ble til verre da Alexis Sanchez spilte målscorer Lukaku igjennom på ny. 24-åringen fosset fremover og satt ballen forbi Jonas Lössl i Huddersfield-målet. Nok en kraftscoring fra den høyreiste belgieren, og avansement til kvartfinalen virket sikrere og sikrere for «Red Devils». Dette var Lukakus 21.scoring i alle konkurranser denne sesongen.

– Det er klart det er viktig, men jeg har gjort dette i flere år nå. Så det er egentlig som forventet, svarte Romelu Lukaku på spørsmålet fra BT Sports om det var viktig å komme seg over 20 mål denne sesongen.

Det var et tydelig resignert Huddersfield-lag som gikk løs på den siste halvtimen etter Lukakus andre scoring. Hjemmelaget kom seg aldri tilbake i kampen, og Manchester United kunne med det juble for avansement til kvart finalen i FA-cup.