uhrenholdt jacobsen etter kjempesprekken:

– Jeg har vært gjennom veggen og nede i kjelleren

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk på en kjempesmell i løpet av sin etappe, men lagvenninnene ordnet opp på mesterlig vis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se referat i Sportsnyhetene øverst.

Kvinnenes stafett endte med norsk gull, men løpet ble langt mer spennende enn hva mange forventet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk ut på den andre etappen med et godt utgangspunkt, men i løpet av de fem kilometerne gikk 31-åringen fullstendig tom for krefter.

Dermed måtte Ragnhild Haga og Marit Bjørgen legge ned en enorm innsats for å sikre det norske gullet. Uhrenholdt Jacobsen så også svært preget ut etter at det etterlengtede gullet var et faktum. I målområdet trillet tårene.

– Jeg har vært gjennom veggen og nede i kjelleren. Jeg har ikke bein igjen å stå på. Det var en helt grusom dag. Jeg ga iallefall alt jeg hadde. Jeg er glad jeg hadde pugget svingen ned til stadion og gikk til høyre, for på det tidspunktet så jeg ingenting, forteller en gråtkvalt Uhrenholdt Jacobsen til TV Norge.

– Jeg må bare takke resten av laget. De rydder opp når det ikke går stang inn for min del, sier 31-åringen.

Fikk sjansen etter Weng-vraking
Uhrenholdt Jacobsen fikk tillit på stafetten da Heidi Weng ble vraket til laget. 31-åringen gikk knallhardt i starten, men så sa det fullstendig stopp.

– Hun gikk forferdelig dårlig, dessverre, sa Marius Skjelbæk om Uhrenholdt Jacobsens etappe.

Trener Roar Hjelmeset innrømmer at han ble usikker på laguttaket.

– Det er kjedelig for henne at hun ikke skulle få det til slik vi hadde håpet på. Også raser det gjennom noen tanker på laguttaket. Det er kjedelig for oss, kjedelig for henne, og kjedelig for dem som ikke får gå. Det er kjedelig for alle mann alle, forteller trener Roar Hjelmeset til TV Norge.

Da Uhrenholdt Jacobsen startet, hadde hun over 20 sekunder ned til Sverige. Da hun vekslet med Haga fem kilometer senere, var svenskene hele 30 sekunder foran Norge.

– Men Astrid går så fort hun klarer. Det er ikke slik at hun tar en kaffepause ute i skogen. Hun står på inn, og går det hun var god for, sier treneren.

– Hun er alltid veldig ærlig
I TV 2s TV-stua fulgte OL-reserven Kari Øyre Slind med på dramatikken.

– Hun har ikke gått et eneste renn i mesterskapet før dette, så hun hadde et krevende utgangspunkt, sier Øyre Slind.

Dette var for øvrig Uhrenholdt Jacobsen første OL-medalje.

– Hun er alltid veldig ærlig på tilbakemeldingene om sin egen form. Det er en stor styrke for en skiløper, sier Øyre Slind om lagvenninnen.