Bronse til Jansrud: – Jeg hadde litt større forhåpninger

Regjerende olympisk mester i super-G, Kjetil Jansrud, måtte ta til takke med en bronsemedalje fredag. Matthias Mayer tok gullet. Aksel Lund Svindal havnet utenfor pallen.

Følg OL sammen med TV 2s panel i TV-stua!

Etter torsdagens fantastiske dobbelt-triumf i utfor, ble det aldri så liten skuffelse på fredagens super-G.

Kjetil Jansrud hadde lenge lenge bestetid, men måtte til slutt ta til takke med en bronsemedalje, kun 0,18 sekunder bak gullet.

Østerrikske Matthias Mayer tok OL-gullet foran sveitsiske Beat Feuz. Det var Mayers andre olympiske gull, 27-åringen tok også utfor-gull i Sotsji-OL.

– Mayer viser seg som en OL-utøver. Han presterer igjen når det gjelder, sa Lasse Kjus på TV Norge.

Se løpet i Nyhetene øverst.

En liten feil i mellompartiet kan ha kostet Jansrud seieren. Det ville ha blitt Norges femte strake OL-gull i super-G.

– En liten feil koster det de to tidelene jeg trenger. Man kjører om gullet og vet at man er god for det. Jeg vil ikke bruke ordet skuffende, men jeg hadde litt større forhåpninger, sier Jansrud til TV Norge.

Jansrud bedyrer likevel overfor TV 2 at han er fornøyd med bronse.

– Jeg er veldig fornøyd med bronse, men selvfølgelig ... Jeg kommer jo inn som favoritt og leder verdenscupen i denne disiplinen. Jeg hadde forhåpninger om å få det til ordentlig, men det er små marginer i alpint. Jeg kastet det litt bort i nedre delen av løypen i dag.

Bronsemedaljøren bekrefter overfor TV 2 at han skal kjøre søndagens storslalåm.

– Det blir storslalåm.Jeg har fått signaler om det. Jeg hadde i ærlighetens navn håpet at noen av de yngre gutta skulle få prøve seg, men Olympiatoppen har vært ganske klare i sitt uttak.

Svindal skuffet

Aksel Lund Svindal klarte ikke helt å følge opp torsdagens fantastiske utfor og havnet utenfor pallen på en femteplass.

– Jeg er litt skuffet. Det var veldig innafor å kjøre mye bedre i dag. Det høres flåsete ut, men det lå faktisk til rette for en kopi av gårsdagen. Vi kunne tatt en dobbeltseier, sier Lund Svindal til TV 2.

– Tok gårsdagen for mye krefter?

– Det spiller nok inn, selv om det var en kul dag. Det er jo inspirerende også. Men det er både positive og negative sider med det.

– Hvordan føles det å være ferdig med ditt antatt siste OL?

– Det føles ganske deilig. Jeg har lykkes bra. Det er en spenning som bygger seg opp. Selv om det er gøy, så er det litt på limit at det er litt ubehagelig og. Jeg fikk til det jeg ønsket, og kanskje litt til. Da er det er ganske deilig å reise herfra etter hvert.

35-åringen ville ikke svare entydig på om han satser videre også neste år.

– Jeg har ikke alle svarene her og nå. Jeg vet ikke.

Aleksander Aamodt Kilde gjorde to store feil og havnet over sekundet bak Jansrud. Kilde kom skjevt ut av henget og var flere ganger i ferd med å kjøre ut. Like etterpå hektet han i en port og dermed var løpet ødelagt.

Lå an til dobbeltnorsk
Det var en nervøs start på herrenes super-G.

De to første utøverne, Peter Fill og Mauro Caviezel, kjørte begge ut før og dermed ble Vincent Kreichmayr på startnummer tre førstemann til å krysse mållinjen.

Regjerende mester og favoritt Kjetil Jansrud startet som nummer syv og suste inn til bestetid, over halvsekundet for ledende Vincent Kreichmayr.

Dermed var standarden satt. Den ene utøveren etter den andre forsøkte seg på Jansruds tid, men måtte gi tapt helt til Matthias Mayer og Beat Feux kom på henholdsvis startnummer 15 og 16.

– De norske gutt leverer varene. For et lag! sa tidligere alpinist Tom Stiansen på TV Norge.

– Helt nydelig å kjøre. Helt fantastisk, kunne man høre Jansrud kommunisere opp til lagkameratene.

Aksel Lund Svindal holdt følge med Jansrud fra start, men havnet etter hvert bak landsmannen. Svindal avsluttet imidlertid sterkt, og i mål var han på andreplass, 0,31 sekunder bak Jansrud.

Dermed var rollene snudd fra utforen torsdag da Svindal vant foran nettopp Kjetil Jansrud.

Da var det håp om dobbeltnorsk igjen, men på neste startnummer kom franske Blaise Giezendanner som suste inn til andreplass, og splittet nordmennene.

Mayer tok gullet

Det ga grunnlag for bekymring.

– Det var nok ikke det perfekte løp. Det er litt for kort avstand til en skiløper som Blaize. Jeg synes jeg kjører et bra løp, men vi får se. Men de andre som kjører her skal også risikere, sa Kjetil Jansrud til TV Norge.

Det var likevel flere sterke utøvere på sene startnummer. Særlig Matthias Mayer, Beat Feuz og Dominik Paris var ventet å utfordre Jansrud.

Østerrikske Mayer holdt følge med Jansrud i det øverste partiet og avsluttet sterkere enn nordmannen. Dermed ble Jansrud skjøvet ned til andreplass mens Svindal forsvant ut av pallen.

Sveitsiske Feuz kom på neste startnummer, og sveitseren kjørte sesongbeste i Pyeongchang og plasserte seg mellom Mayer og Jansrud. Dermed var nordmannen vippet ned til tredjeplass.