Weng frykter at hun blir vraket på stafetten

Heidi Weng endte langt nede på resultatlisten på 10-kilometeren. Nå frykter Weng at hun blir vraket til lørdagens stafett.

Følg OL og få reaksjoner i TV-stua gjennom hele mesterskapet!

Heidi Weng hadde ambisjoner om å havne på pallen på torsdagens 10-kilometer, men fikk det ikke helt til å stemme. Da Ragnhild Haga kunne juble for gullet i Pyeongchang, måtte Weng ta til takke med en skuffende 11. plass.

Se Haga sikre seg gullet i Sportsnyhetene øverst!

Overfor TV 2 Sporten innrømmer Weng nå at hun frykter for plassen på stafettlaget etter den noe skuffende plasseringen.

– Det er et godt spørsmål. Heldigvis er det ikke jeg som skal ut laget. Jeg føler at jeg gikk et greit duathlon, og håper å gå en klassisk etappe på stafetten. Men er det andre som vurderes foran meg så er det noe jeg ikke får gjort noe med. Sånn blir det bare, sier Weng til TV 2 Sporten.

– Jeg blir jo usikker, og skulle gjerne gått fortere i dag. Men noen må bli nummer elleve også, sukker hun.

Kaggestad vraker Weng
TV 2-ekspert Johan Kaggestad tok i TV-stua ut de han mener bør gå stafetten. Weng er ikke med blant Kaggestads utvalgte.

– På teamsprinten er det Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla, sier Kaggestad.

Og fortsetter:

– På stafetten er det Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Maiken Caspersen Falla og Ragnhild Haga som bør gå, konkluderer Kaggestad.

– I den rekkefølgen?

– Vi er ikke enige i rekkefølgen, men Bjørgen bør kanskje avslutte, mente han.

Hyller gullvinneren
Selv om Weng er usikker på om hun får gå stafetten, benytter hun anledningen til å rose Ragnhild Haga opp i skyene etter gullet på ti kilometeren.

– Hun var vanvittig god. Det er imponerende og utrolig gøy. Hun er en utrolig verdig vinner. Det er gøy at hun får det ut når det virkelig gjelder. At Ragnhild står øverst i konkurranse med Kalla og de andre er imponerende, mener Weng.